Crump překonal zranění a opět vítězí

Praha - Na stadionu Markéta se již potřetí v letošní sezoně radoval z triumfu v plochodrážní Grand prix Australan. Tentokrát to však nebyl Ryan Sullivan, ale jeho zkušenější krajan Jason Crump. Ten v předchozích podnicích končil těsně pod stupni vítězů, až v Praze mu vše vyšlo dokonale. "V prvních závodech mě trápil zraněný loket, to už je však pryč a konečně mohu jezdit na sto procent," pochvaloval si šťastný vítěz. Tovární jezdec Jawy se pokouší navázat na loňský ročník, kdy druhým místem v šampionátu zaznamenal největší úspěch kariéry. První místo v Praze ho posunulo na třetí pozici za obhájce titulu Rickardssona a Sullivana.

"Mé výkony jdou postupně nahoru a věřím, že dnešní úspěch co nejdříve napodobím. Do Prahy jsem se moc těšil a jsem rád, že mi to takhle vyšlo," dodal jezdec, který na Markétě při Grand prix už dvakrát stál na stupních vítězů a minulý rok zde triumfoval v Tomíčkově Memoriálu.

Američan Greg Hancock již ví, jaké je to být mistrem světa. V roce 1997 získal titul nejcennější. V letošním ročníku se lepší závod od závodu. Po třetím místě ve Stockholmu skončil v Praze druhý.

"Konečně mám úplně v pořádku motorku a mohu se soustředit jen na svůj výkon. Chtěl jsem vyhrát, ale ani druhé místo není špatné," uvedl závodník, který již několikrát předvedl své kvality i v české plochodrážní extralize v dresu Pardubic.

Sympatický Australan Ryan Sullivan byl před závodem považován za jednoho z favoritů a svou roli do puntíku splnil. Až do finále zvítězil ve všech svých jízdách a v celkovém pořadí mistrovství světa dostihl Švéda Rickardssona. Na Markétě ho porazil v přímém souboji o třetí místo.

"Škoda, že jsem ve finále musel startovat z nejméně výhodné dráhy. Z tohoto pohledu jsem spokojen. I když jsem skončil třetí, musel jsem jet od začátku nadoraz," zavzpomínal na rozhodující duel nejmladší z finalistů, který stejně jako Crump reprezentuje barvy divišovské Jawy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž