Brhel má ve finále nejvíce šancí

Pardubice - Odloženým pardubickým závodem vyvrcholí v sobotu domácí šampionát jednotlivců na ploché dráze. Po vítězstvích v Divišově a v Praze je na nejlepší cestě k zisku svého pátého titulu obhájce prvenství Bohumil Brhel, který se postaví na start závěrečného závodu s náskokem deseti bodů na svého oddílového kolegu z Olympu Praha Antonína Švába.

Již pouze teoreticky může do boje o titul zasáhnout zatím třetí Marian Jirout z Pardubic, který si na domácím stadiónu před dvěma týdny dojel pro životní druhé místo ve Zlaté přilbě. Alespoň bronzové ambice si dělají další jezdci pražského Olympu Pavel Ondrašík a Adrian Rymel.

Závod, který byl na sobotu přeložen z deštivého 13. září, začne ve 13:00 a po jeho skončení se někteří reprezentanti přesunou do Mšena k večerní Super Prix dvojic (19:00). Ta bude úplně posledním závodem domácí sezóny a účast v ní předběžně přislíbili Jirout, Rymel, Šváb, Antonín Kasper, Josef Franc či Michal Makovský.

Průběžné pořadí: 1. Brhel 50, 2. Šváb (oba Olymp) 40, 3. Jirout (Pardubice) 34, 4. Ondrašík 31, 5. Rymel (oba Olymp) 29.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž