V Humpolci se jel autokrosový závod Bernard Cup - Setkání mistrů, který

V Humpolci se jel autokrosový závod Bernard Cup - Setkání mistrů, který tradičně uzavírá sezonu. | foto: Jaroslav Šnajdr, MAFRA

Autokrosaři zakončili sezonu setkáním šampionů v Humpolci

  • 0
Tradičním volným závodem Bernard Cup - Setkání mistrů, který letos nabídl už jubilejní 30. ročník, v sobotu v Humpolci čeští autokrosaři slavnostně zakončili letošní sezonu. Na trať Pod Vilémovským lomem však tentokrát nemohla dorazit kompletní domácí špička.

"Při posledním závodě mistrovství republiky v Přerově byla hodně velká úmrtnost strojů," vysvětluje předseda pořádajícího Automotoklubu Zálesí Humpolec Josef Špaček. "Bohužel tak nedokázal přijet letošní mistr republiky ve čtyřlitrech Marek Stloukal."

Ten přitom ve svém voze vyzkoušel tři různé motory - neúspěšně. "Všechny tři umřely," litoval Špaček. "Potom ještě bojoval s tím, že by si od Jardy Hoška půjčil jeho auto. Ale bohužel ani to nebylo funkční. Takže nám jen na dálku vzkázal, ať se nám daří."

A v Humpolci se skutečně dařilo. "Vyšlo nám všechno. Sice na finálové jízdy možná trošku víc zapršelo, ale díky páteční průtrži mračen byla trať nakropená a v ideálním stavu celý den," pochvaloval si Špaček. "Takže si myslím, že všichni byli spokojení."

A spokojenost diváků se odrazila také na dobře zaplněných ochozech. "Řekl bych, že máme vzrůstající tendenci návštěvnosti. Takže i když počasí nebylo úplně nejlepší, tak kolem tisícovky platících diváků zde bylo. Což je na podzim docela slušné číslo," má radost Špaček.

Kromě autokrosu diváky potěšil také doprovodný program. "Asi půlhodinovou exhibicí zaujal trojnásobný mistr světa v biketrialu Petr Kraus," líčí Špaček. "I on sám byl nadmíru spokojenej, podmínky se mu líbily, vyblbnul se. A myslím si, podle toho co říkal, že tu nebyl naposledy," dodal předseda AMK Zálesí Humpolec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž