Oliver König se svou motorkou

Oliver König se svou motorkou | foto: Lenka Hatašová

Čeští motorkáři před Mostem? Dvě 13. místa v nizozemském Assenu

  • 0
Třináctými místy v nizozemském Assenu pozvali čeští motocyklisté fanoušky na příští podnik mistrovství světa superbiků do Mostu. V prvním závodě víkendu byl úspěšnější Oliver König, ve druhém Petr Svoboda, oba ve třídě Supersport 300.

„Lepší pocit jsem ale měl z nedělního 23. místa, protože jsem jezdil stabilní časy,“ tvrdil devatenáctiletý König, který trpěl kvůli kvalifikacím, dokončil je až 29. a 38. V první se mu nedařilo, a navíc ho trefila motorka spadlého jezdce, ve druhé obdržel trest za nezodpovědnou jízdu.

Stíhačky vyústily v 13. a 23. příčku. „Není nemožné se zezadu dostat dopředu, ale je to složité. Mám na víc. Okolo desátého místa bych měl být,“ cítí König, jenž jezdí na motorce Kawasaki Ninja 400. 

„Nedělní závod byl lepší než sobotní. Konečná ztráta nebyla až taková. Za to jsem rád. Je to ale pořád dokola, je potřeba být vpředu v kvalifikaci,“ chápe.

Začátkem srpna v Mostě už chce König být víc vidět na špici. „Teď cítím zklamání. Je ovšem třeba zachovat chladnou hlavu a pracovat na zlepšení,“ uvedl Miloš Čihák, manažer týmu Movisio. 

„Kvalifikaci musím odjet stejně jako tréninky, pak to bude dobré,“ hecuje se jezdec, který páteční trénink v Assenu zvládl v pátém nejlepším čase.

Svoboda na yamaze se v letošním seriálu představil poprvé, sobotní závod nedokončil, v neděli bral první tři body. Co v Mostě?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž