Aleš Dryml i Topinka postoupili v kvalifikaci GP

Terenzano - Aleš Dryml a Tomáš Topinka postoupili do finále letošní kvalifikační části mistrovství světa na ploché dráze a v anglickém Poolu budou usilovat o postup do seriálu Grand Prix 2004. Dryml skončil v sobotním semifinálovém závodu v italském Terenzanu čtvrtý, Topinka byl šestý.

Dryml přitom začal špatně: ve své úvodní jízdě dojel poslední, pak však skončil dvakrát druhý a svůj zlepšený výkon korunoval dvěma vítězstvími.

Také Topinka vyhrál dvakrát, v ostatních jízdách mu patřilo vždy třetí místo.

Dryml měl radost z toho, že se mu poprvé v životě povedlo z Terenzana postoupit. "Zdejší tvrdá dráha klade velké nároky na kvalitu motorů a ty dnes od druhé jízdy jely skvěle. Měl jsem zde i bratrův motor a otec si teď s manažerem sednou do auta a povezou ho bráchovi na druhé semifinále do Rybniku," řekl český závodník. "Snad se ve finále potkáme a tahle jejich anabáze nebude zbytečná," dodal.

Tomáš Topinka byl podle svých slov "absolutně spokojen". "Po letech jsem opět ve finále a kousek od Grand Prix. Motory jely skvěle a myslím, že se mi podařil dobrý výsledek," prohlásil.

O vítězi terenzanského závodu musela rozhodnout až dodatková jízda. Při shodném počtu 13 bodů se o první místo utkali Angličan Howe a Švéd Karlsson, který se nakonec radoval z celkového vítězství. Třetí skončil Američan Janniro.

Výsledky:
1. Karlsson (Švéd.) 13 bodů, 2. Howe (Brit.) 13, 3. Janniro (USA) 12, 4. A. Dryml (ČR) 10, 5. Protasiewicz (Pol.) 9, 6. Topinka (ČR) 9, 7. Pijper (Niz.) 8, 8. Gjedde (Dán.) 8.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž