Větší než kdy dřív. Oktagon láká na turnaj na fotbalovém stadionu Frankfurtu

  • 4
Historicky největší MMA turnaj v Německu. Už za půl roku budou na stadionu Deutsche Bank Park ve Frankfurtu bojovat nikoli fotbalisté, nýbrž zápasníci. Pro organizaci Oktagon MMA půjde o vůbec největší turnaj. Před zhruba 55 tisíci diváky.

„Chceme mít větší sny a chceme je snít s vámi,“ říká promotér Ondřej Novotný v novém videu k turnaji Oktagon 62 s názvem Větší než kdy dřív.

V německém Frankfurtu se konaly už tři turnaje Oktagonu. Ovšem v menší Festhalle. Možná vzpomínáte, jak tu loni v září Srb Bojan Veličkovič knokautoval Davida Kozmu a zajistil si tak pražské finále Gamechangeru proti Michailidisovi. Ano, nakonec celý projekt ovládl.

Už 4. května se fanoušci ve Festhalle dočkají MMA galavečera opět, tentokrát se tu utkají třeba domácí Christian Eckerlin s Miroslavem Brožem a k vidění bude i souboj Keita vs. Sardari v rámci nového ročníku Gamechangeru.

Hlavní hit však chystá Frankfurt na 12. října. Fotbalový stadion, domov bundesligového Eintrachtu Frankfurt, se promění v kolbiště pro 55 tisíc diváků.

„Jestliže Zápasem století jsme vychodili základku a zahraniční expanze se pro nás staly maturitou, tohle bych přirovnal k přijímačkám na univerzitu,“ říká spolumajitel Oktagonu Pavol Neruda.

„Pokud naplníme celý stadion a potvrdíme hvězdu na halftime show, s níž teď jednáme, dočkáme se evropského Super Bowlu. Bude to turnaj, který překoná vše, co jsme dosud pořádali. Suverénně největší akce v historii Oktagonu a jeden z největších eventů v dějinách světového MMA,“ tvrdí Neruda.

Jungwirth ve Stuttgartu porazil Pukače, Oktagon oznámil turnaj pro 55 tisíc diváků

Zároveň půjde o jubilejní desátý turnaj žlutočerné organizace v Německu. Kdo bude na akci pod otevřeným nebem bojovat, však organizátoři dosud neprozradili. Navzdory tomu se jen během prvního týdne k přednostnímu nákupu vstupenek registrovalo více než 10 tisíc fanoušků. Bude v říjnu vyprodáno?