Karlos Vémola porazil Václava MIkuláška škrcením už po dvou minutách. | foto: Oktagon MMA

Vémola se zranil a odstoupil ze zápasu na Štvanici. Bojí se mě, říká Polák

  • 18
MMA zápasník Karlos Vémola se zranil. Kvůli utrženému tricepsu nemůže 24. července nastoupit do zápasu s Polákem Marcinem Naruszczkou. Na pražské Štvanici měl přitom bojovat o titul střední váhy. Místo Vémoly bude s Naruszczkou bojovat Slovák Samuel Krištofič o prozatímní titul.

O Vémolově zranění informovala organizace Oktagon. „Po sérii několika zranění není nakonec kvůli utrženému tricepsu, i přes veškerou snahu, schopen nastoupit k titulovému duelu,“ napsala.

„Vémola odstoupil, protože se mě bojí. Asi mu v Polsku řekli, jaký jsem tvrďák, že by prohrál. Jo, to si myslím,“ řekl iDNES.cz Naruszczka.

Vémolu brzdilo v posledních měsících vícero zdravotních potíží. Po vítězství nad Slovákem Milanem Ďatelinkou podstoupil v dubnu dlouho plánovanou operaci pravého ramene, v červnu zase pomocí antibiotik léčil zánět v lokti.

Naruszczka se na souboj s Vémolou těšil:

Přesto věřil, že na Štvanici nastoupí. „Hrozně to bolí, nemůžu nic dělat, ani se nerozběhnu, ale nevzdám se. Dolezu tam, i kdybych měl chcípnout,“ ujišťoval na svém Instagramu.

Chtěl si vzít zpět ztracený titul, o který přišel právě na konci března, když před zápasem s Ďatelinkou o 0,6 kilogramu nenavážil do striktního limitu 83,9 kg. Ďatelinku sice porazil, ale šampionem se nestal, chuť si měl napravit před fanoušky na pražském ostrově.

Utržený triceps ho však zastavil.

Polák Naruszczka o zápas nepřijde, jak iDNES.cz původně informoval, Oktagon místo Vémoly vyšle Slováka Krištofiče.

Souboj dává smysl i z marketingového hlediska, protože mezi Krištofičem a Vémolou je dlouhé roky zlá krev. Tudíž pokud Slovák Naruszczku porazí, následný souboj s českým veteránem přiláká velkou pozornost.

Slovenský MMA zápasník Samuel Krištofič.

I Naruszczka však patří mezi kvalitní zápasníky, ve světovém žebříčku stojí na 113. místě střední váhy a naposledy v květnu porazil Američana a veterána z UFC Erika Spicelyho.

Krištofičovi patří 177. místo veltru (do 77 kg) a před měsícem vyhrál v Brně nad Alem Matavaem.

„Neznám Piráta (Krištofičova přezdívka), teprve ho začnu studovat. Čtrnáct dní před zápasem je to docela komplikace, ale jsem profesionál, takže to zvládnu,“ věří Naruszczka.


Témata: Karlos Vémola, Praha