Francis Ngannou

Francis Ngannou | foto: Profimedia.cz

Život je nefér, jak mám žít dál? Šampion UFC v slzách, přišel o ročního syna

  • 5
Už schytal spoustu tvrdých ran a úderů, nyní ale prožívá bolest nejtěžší. Francis Ngannou, bývalý šampion UFC, oplakává smrt syna Kobeho. Chlapci bylo teprve 15 měsíců. Co se stalo, boxer neprozradil.

„Moc brzy na to, aby odešel, ale i přesto je pryč. Můj malý chlapec, můj kamarád, můj parťák Kobe byl vždycky plný života a radosti. Nyní tady však leží bez života. Tolikrát jsem křičel jeho jméno, ale nedočkal se reakce,“ napsal Ngannou, kamerunský boxer a bývalá hvězda MMA, na sociální sítě.

„Vedle něj jsem byl tou nejlepší verzí sama sebe, ale nyní vlastně nevím, kdo jsem. Život je tak nefér. Rozdává rány do míst, která bolí nejvíc. Jak se mám s něčím takovým vyrovnat? Jak s tím mám žít? Prosím, pomozte mi, pokud máte nějakou radu. Opravdu nevím, co dělat a jak se s tímhle vším vyrovnat.“

Sedmatřicetiletý Ngannou má za sebou působivou sportovní kariéru. Byl šampionem těžké váhy v UFC, nejslavnější MMA organizaci světa. Za sedm let si tu vydělal zhruba 3,5 milionu dolarů (přes 80 milionů korun). Ovšem loni v lednu se s UFC nedohodl na nové smlouvě. Vydal se na boxerskou dráhu a stal se tváří organizace PFL.

V říjnu se v Saúdské Arábii utkal s Britem Tysonem Furym, po desetikolové bitvě prohrál těsně na body. Letos v březnu boxoval s dalším Britem Anthonym Joshuou, dostal knokaut ve druhém kole.

Tyson Fury a Francis Ngannou.

Nyní má však africký obr zcela jiné starosti. A v těžkých časech po ztrátě syna mu vyjadřují podporu i jeho kolegové ze světa bojových sportů. „Moc mě to mrzí. Modlím se za tebe i tvou rodinu,“ napsal Connor McGregor. Přidal se rovněž Alex Volkanovski, Cris Cyborg, Adrian Yanez či jeho dosud poslední soupeř Anthony Joshua.

„Mám dítě v podobném věku a nedokážu si ani představit, čím nyní tvoje rodina prochází. Snad se dočkáte klidu, zasloužíte si to,“ uvedl Terrance McKinney, americký bijec z UFC.