Slovinský skokan na lyžích Domen Prevc se vynořuje z mlhy při závodu družstev v...

Slovinský skokan na lyžích Domen Prevc se vynořuje z mlhy při závodu družstev v Oslu. | foto: Reuters

Mlha a vítr nad Oslem. Skokanům na lyžích zrušili další závod

  • 0
Už se třetím zrušeným závodem v sezoně Světového se musí smířit skokani na lyžích. Po marném dvoudenním listopadovém čekání na lepší větrné podmínky v Kuusamu zápolili se stejným problémem i pořadatelé v neděli v Oslu, kde navíc situaci komplikovala hustá mlha. Závod by však mohl by být nahrazen už v úterý v Trondheimu, kde je na středu naplánován další díl seriálu.

Na Holmenkollenu v neděli absolvovali první kolo pouze dva závodníci. Restart závodu byl poté několikrát odložen a nakonec zhruba hodinu a půl po původním začátku rozhodla jury o jeho zrušení.

Větší potíže než vítr přitom představovala mlha, která skokany provázela už v sobotním závodu družstev. „Ze sportovního hlediska jsme to dnes mohli odskákat, i když to zní kuriózně. Ale neměli jsme možnost při tom skokany sledovat,“ řekl ředitel závodu Walter Hofer televizní stanici ZDF.

Problémy vidět skokany měli nejen diváci včetně norského krále Haralda V., ale i rozhodčí. K tomu se připojily potíže s elektronickým měřením. Délka skoku Poláka Bartlomieje Kluska byla až dodatečně z původních 100,5 m upravena na 120 m.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž