Výsledek nás povzbudil, říká Mikeska

Harrachov - U skokanské reprezentace je nový hlavní trenér Pavel Mikeska teprve týden, přesto se pro iDNES pokusil o zhodnocení mistrovství světa v letech na lyžích. "Není to moje dílo, ale sleduji zlepšení atmosféry v týmu. Tři v nejlepší třicítce je každopádně úspěch. Je to pro nás povzbuzení do dalších bojů," optimisticky rozprávěl Mikeska. "Sakala byl nejlepší a potvrdil, že je letec. O něm jsem ani chvíli nepochyboval."

Příjemným překvapením byly výkony šestnáctiletého Jana Mazocha. "Dal bych ho na roveň s Jakubem Jiroutkem. Ukázal, že umí i létat. Chybí mu ještě orientace v rychlosti, ale z nižšího nájezdu se téměř vyrovnal Sakalovi." 

Na další část Světového poháru ve švédském Falunu odletí trenérův asistent David Jiroutek se skokany Janem Mazochem a bratrem Jakubem.
Původně měl do Skandinávie letět Jakub Janda, ale ten nedokázal v harrachovském závodě skočit ani sto metrů. "Jakub se nyní potřebuje srovnat psychicky a nemá cenu, aby někde závodil." Jeho slova potvrdil i reprezentant. "V tomhle stavu nemá cenu, abych někam jezdil," uznal.

Sezonu skokanů na lyžích zakončí dvojzávod v letech ve Slovinské Planici. Tam pojede s hlavním trenérem Mikeskou a druhým asistentem Pavlem Fízkem čtveřice skokanů Jaroslav Sakala, Jakub Jiroutek, Jakub Hlava a Jiří Parma mladší.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž