Vítězové závodů Snowboard Open: Kutil a Flejšar

  • 4
Praha - Tento víkend se uskutečnil třetí víkend série Snowboard Open 2003 v Bedřichově. Na výborně připraveném skoku předváděli jezdci velmi náročné triky. Ve finálovém "jam session" jezdci libovolně skákali a započítávali se dva nejlepší pokusy. Prémii 4 tisíce Kč získal Václav Kutil a druhý skončil Richard Skandera. V soutěži žen zvítězila Eliška Šírová. V dramatickém nedělním snowboardrossu zvítězil Jakub Flejšar před Martinem Václavů a Pavlem Hejníkem.

V neděli se závodilo v disciplíně zvané snowboardcross a bylo se na co dívat. Na start náročné a rychlé trati, která splňovala parametry i českého poháru,  se postavil vysoký počet závodníků převážně z Česka - 73 mužů a 19 žen. Jelikož český pohár snowboardcrossu měl tento víkend „přestávku“, rozšířili startovní pole amatérů a závodníků-začátečníků přední jezdci českého závodního snowboardingu.

Do odpoledního KO finále postoupilo nejlepších 32 mužů a 8 žen z kvalifikace. Odjelo se také finále dětí a juniorů. Z vítězství se nakonec po velmi tvrdých a napínavých soubojích, kdy do poslední chvíle nebylo jasné kdo zvítězí, radoval Jakub Flejšar. Za první místo získal prémii 4.000,- Kč. Na druhém místě skončil a 2.000,- Kč vybojoval Martin Václavů a třetí dorazil do cíle český reprezentant Pavel Heiník. Nedařilo se Michalu Novotnému, který vypadl už ve čtvrtfinále. V juniorech již potřetí suverénně zvítězil juniorský reprezentant Václav Choura.

V ženách dominovala a 1.000,- Kč získala Martina Krejčová. Během víkendu se určitě bylo na co dívat. Skvěle připravené překážky, skvělá účast, ale i souboje dětí a juniorů v kategoriích Kids a Rookies, to vše mohla obdivovat početná skupina diváků, kteří  v sobotu i v neděli přišli. Doufejme, že tak povedená akce bude k vidění i příští víkend na šumavském Špičáku, kde čtvrtým víkendem pokračuje série Snowboard Open 2003.

VÝSLEDKY
Sobota 15. 2. 2003 – Big Air

Muži: 1. Vašek Kutil
 2. Richard Skandera
 3. Ondra Marčík
 4. Martin Večerka
Ženy: 1. Eliška Šírová
 2. Jana Čechová
 3. Barbora Berdychová
junioři: 1. Vašek Kutil
  2. Kamil Houdek
  3. Jan Nečas

Neděle 16.2. 2003 - Snowboardcross
Muži: 
1. Jakub Flejšar
 2. Martin Václavů
 3. Pavel Heiník
 4. Dan Krejbich
Ženy: 1. Martina Krejčová
 2. Veronika Mlejnková
 3. Mariana Hošnová
junioři: 1. Vašek Choura
juniorky:  1. Mariana Hošnová
děti:  1. Marek Pernička


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž