Valenta už je v Praze. V nemocnici

  • 1
Praha - Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování Aleš Valenta už je v Praze. V nemocnici v Motole absolvoval sérii vyšetření zranění zad, které si přivodil při pádu v tréninku před mistrovstvím světa ve finské Ruce. "Je tam dost velké zhmoždění v oblasti bederní páteře," řekl fyzioterapeut Pavel Kolář.

V tréninku před začátkem světového šampionátu dopadl Aleš Valenta při trojitém saltu ještě na rovinu těsně za můstek, s bolestmi zad jej hospitalizovali v nemocnici v Kuusamu. Odtud si přivezl do Prahy röntgenové snímky s pozitivní zprávou: nic nemá zlomené.

"Ale je tam dost velké zhmoždění v oblasti bederní páteře," řekl fyzioterapeut Pavel Kolář, který má Aleše Valentu v péči. "Byl to náraz, vždyť upadl z výšky jedenácti metrů."

Dvaatřicetiletý akrobatický lyžař přiletěl do Prahy ve středu večer a momentálně je hospitalizován v nemocnici v Motole. Způsob léčby zvolí Pavel Kolář až poté, co bude mít k dispozici výsledky veškerých vyšetření. "Zatím to vypadá na klidový režim," řekl ve čtvrtek odpoledne.

Zprávy o tom, že olympijskému vítězi, hrozí operace, Kolář nekomentoval. "Zatím jsem k ní neshledal důvod," dodal známý fyzioterapeut.

"Pořád mám vyhřezlou bederní ploténku a k tomu je tam ještě jedna další. Jak se to kompreslo, tak je to silně naražené, ale nevypadá to zas tak špatně," posal své zranění Valenta v telefonickém rozhovoru pro ČTK. "Není pozice, ve které by se to uvolnilo. To je pešek, kroutím se a hledám místo bez bolesti," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž