Tisíce lidí se rozloučily s lyžařkou

  • 1
La Clusaz - Přes tři tisíce lidí se zúčastnily smutečního obřadu v savojské vesničce La Clusaz, kde se narodila a žila tragicky zemřelá Régine Cavagnoudová. S nejlepší francouzskou sjezdařkou posledních let se přišly rozloučit davy fanoušků. Přítomni byli i členové francouzské lyžařské reprezentace a další osobnosti francouzského veřejného života. Smrt úřadující mistryně světa v superobřím slalomu, která minulý týden podlehla následkům těžké nehody během tréninku v Rakousku, se stala pro Francii národní tragédií.

Celý víkend přicházeli k rakvi s ostatky lyžařky na místní radnici lidé. Do kostela se na smuteční mši dostalo jen šest set přítomných, zejména příbuzných a přátel, byla mezi nimi i ministryně sportu Marie-George Buffetová. Dalších dva a půl tisíce truchlících sledovalo obřad na velkoplošné obrazovce na náměstí.

Skutečné poslední rozloučení si však rodina Cavagnoudové vyhradila pouze pro sebe. Ostatky lyžařky budou ještě dnes odpoledne uloženy na hřbitově v La Clusaz nedaleko od míst, kde Cavagnoudová začínala lyžovat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž