Takahaši si při pádu přetrhl i vazy v koleně

Sapporo - Rozsah zranění japonského sdruženáře Daita Takahašiho je větší, než se původně předpokládalo. Hrůzný pád na světovém šampionátu v domácím prostředí v Sapporu totiž odnesl dvojnásobnou zlomeninou v rameni a také vážným zraněním kolena.

Během pátečního skoku do sprintu ho zradilo vázání na levé lyži a z padesáti metrů dopadl po saltu na záda. Na rozdíl od českého skokana Jana Mazocha si neporanil hlavu, ale 'jen' rameno a podle nových informací také přetrhal křížové vazy v koleni.

Takahaši byl v pátečním sprintu v severské kombinaci největší domácí nadějí a bez zkušeného lídra se muselo obejít i japonské družstvo. Podle zpráv z jeho týmu se šestadvacetiletý vítěz dvou závodů Světového poháru nepodrobí se zlomenými kůstkami v rameni operaci, ale bude se léčit konzervativně. A to několik měsíců.

Největší série pádů poznamenala sobotní skiatlon běžců. Při sjezdu ve zrádné zatáčce jich spadlo hned několik a v početné skupině zůstal i Martin Koukal.

Němci spočítali, že více než deset pádů při jediném závodu je raritou mistrovství světa. Ředitel běžeckého úseku federace FIS Jürg Capol poté podrobil kritice pořadatele. "Trať nebyla dostatečně dobře upravena. Sníh odhrnuli a pod ním zůstal jen čistý led," zlobil se.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž