Štefetám kralovali Norky a Němci

Otepää - Potřetí se v této sezoně běžela ženská štafeta a potřetí se v ní z vítězství radovaly Norky. V estonském Otepää zaběhlo kvarteto Vibeke Skofterudová, Hilde Pedersenová, Kristin Steiraová a Marit Björgenová o 14 vteřin lepší čas než druhé Němky. Závod mužů patřil v těsném finiši reprezentaci Německa..

Poprvé na stupních vítězů neskončily ruské běžkyně, o změnu v pořadí trojice nejlepších týmů se zasloužily Finky, které nasbíraly půlminutový odstup na vítězky. Rusky skončily čtvrté, české kvarteto na startu nebylo.

Sedm desetin sekundy rozhodlo o pořadí na prvním až čtvrtém místě v napínavém finiši štafety běžců na lyžích v estonském Otepää. Vítězství pro Německo vybojoval Tobias Angerer, za ním dovedl ke stříbru italské kvarteto Fulvio Valbusa.

Italové ztratili po čtyřech desetikilometrových úsecích na vítězné Německo šest setin, o bronz svedly velkou bitvu dvě štafety z Ruska, kterým časomíra naměřila shodný čas. Z českých reprezentantů v Otepää startoval jen Lukáš Bauer, štafetu proto
Česká republika neobsadila.

Účastníci Světového poháru se v příštím týdnu přesunou do Nového Města na Moravě, neboť dalším dílem bude víkendová Zlatá lyže.

Ženy - štafeta (4x5 km): 1. Norsko (Skofterudová, Pedersenová, Steiraová, Björgenová) 51:57,0, 2. Německo (Henkelová, Bauerová, Sachenbacherová, Künzelová) -13,6, 3. Finsko I (Vaelimaaová, Saarinenová, Sarasojaová, Kuitunenová) -29,2, 4. Rusko -49,4, 5. Itálie -1:12,8, 6. Švédsko -1:23,5.
Muži - štafeta (4x10 km): 1. Německo (Schlütter, Filbrich, Teichmann, Angerer) 1:36:44,2, 2. Itálie I (Carrara, Checchi, Piller Cottrer, Valbusa) -0,6, 3. Rusko I (Pankratov, Ivanov, Alypov, Vilissov) -0,7, 4. Rusko II -0,7, 5. Norsko I -4,8, 6. Itálie II -12,6.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž