HROZIVÝ PÁD. Sobotní závod SP v Titisee-Neustadtu ovládl Thomas Morgenstern. V...

HROZIVÝ PÁD. Sobotní závod SP v Titisee-Neustadtu ovládl Thomas Morgenstern. V neděli však svůj skok nezvládl, po dopadu se mu rozjely lyže, při pádu se uhodil do hlavy a na chvíli ztratil vědomí. Okamžitě byl vrtulníkem transportován do nemocnice, kde první vyšetření vážné zranění vyloučilo. | foto: AP

Král můstků Morgenstern se léčí po těžkém pádu, ale Turné stihne

  • 3
Má po těžkém pádu. Před dvěma týdny v Titisee-Neustadtu ztratil vědomí. Přesto rakouský skokan na lyžích Thomas Morgenstern stihne letošní Turné čtyř můstků.

Sedmadvacetiletý olympijský vítěz potvrdil, že se zúčastní sobotní kvalifikace na úvodní závod prestižního seriálu v Oberstdorfu. Na poraněné ruce přitom bude mít dlahu.

"Jsem moc rád, že to vyšlo. Když jsem v Titisee ležel v sanitce, nenapadlo by mě, že se dám tak rychle dohromady," přiznal Morgenstern. Turné bude jeho prvním závodem po nucené zdravotní pauze.

Při závodu Světového poháru 15. prosince den po triumfu se mu v prvním kole po dopadu rozjely lyže, při pádu se uhodil do hlavy a krátce ztratil vědomí. Vrtulník ho pak dopravil do nemocnice, žádné ze zranění nebylo vážné. Měl odřený obličej a zlomený prst na levé ruce.

Na něm bude mít stále dlahu, což ho limituje ve finální přípravě před skokem. "Náš fyzioterapeut mi třeba musí pomoci zavázat boty," prozradil.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž