Nikol Kučerová, Georgia Simmerlingová a Alizee Baronová během skikrosu SP ve...

Nikol Kučerová, Georgia Simmerlingová a Alizee Baronová během skikrosu SP ve Val Thorens | foto: Profimedia.cz

Skikrosařka Kučerová poprvé v sezoně jela čtvrtfinále, byla patnáctá

  • 0
Skikrosařka Nikol Kučerová obsadila v závodu Světového poháru v italském Innichenu patnácté místo a připsala si nejlepší výsledek v sezoně. Do vyřazovacích jízd postoupila poprvé, ve svém čtvrtfinále však dojela do cíle na posledním místě. Ve čtvrtek pojede v Innichenu znovu.

Kučerová si paradoxně připsala nejlepší umístění v sezoně v době, kdy zápolí se zdravotními problémy. Stále doléčuje nemoc a po příjezdu do Itálie zvracela a měla teploty.

„Dělala jsem dneska, co jsem mohla, ale když už několik dní můj žaludek odmítá trávit normální jídlo, bez energie se velké výkony fakt podávat nedají. Takže beru 15. místo a na tom, abych zítra byla trochu víc fit, mi pomáhají pracovat místní lékaři,“ napsala na facebooku a připojila fotku s infuzí.

Ve finále skončila vedoucí žena SP Marielle Thompsonová z Kanady druhá za Němkou Heidi Zacherovou. Závod mužů vyhrál slovinský mistr světa Filip Flišar.

Naopak v nemocnici se ocitla i další ze švédských skikrosařek Sandra Näslundová. A to dva dny poté, co dvojnásobná vítězka Světového poháru Anna Holmlundová při tréninku spadla na hlavu a po operaci zůstává v umělém spánku. Stav Näslundové však není ani zdaleka tak vážný, nejvíc si stěžovala na bolest v lokti.

Závod SP ve skikrosu v Innichenu (Itálie)

Muži: 1. Flišar (Slovin.), 2. Hronek (Něm.), 3. Fiva (Švýc.).
Průběžné pořadí SP (po 5 ze 14 závodů): 1. Chapuis (Fr.) 339, 2. Fiva 237, 3. Leman (Kan.) 218.

Ženy: 1. Zacherová (Něm.), 2. Thompsonová, 3. Simmerlingová (obě Kan.), ...15. Kučerová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 5 ze 14 závodů): 1. Thompsonová 425, 2. Näslundová 240, 3. Holmlundová (obě Švéd.) 235, ...18. Kučerová 69, 25. Zemanová (ČR) 24.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž