ilustrační foto

ilustrační foto | foto: AP

Skikrosařka Kučerová závod v Innichenu po pádu nedokončila

  • 0
Česká skikrosařka Nikol Kučerová nedokončila po pádu ve čtvrtfinále závod Světového poháru v Innichenu. V konečném pořadí druhého závodu, do nějž se v této sezoně dokázala kvalifikovat, tak nebyla klasifikována a skončila bez bodu.

Pro sedmadvacetiletou reprezentantku, kterou v uplynulých dnech trápily žaludeční problémy a teplota, tak zůstalo nejlepším umístěním v sezoně středeční 15. místo rovněž z Innichenu.

Kučerová na sociální sítě napsala, že je po pádu v pořádku. „Fotku modrého zadku sem dávat nebudu. Takže jen info: Mám jen naražený zadek. Bylo to na blondýnu, jinak se to říct nedá. Dávala jsem pozor na Polku před sebou a né na to, kde jsem, a tlumení boule jsem jaksi nestihla,“ popsala kritický okamžik.

Z vítězství se radovala stejně jako ve středu Heidi Zacherová z Německa. Vedoucí žena SP Marielle Thompsonové z Kanady měla ve finále pád a skončila čtvrtá. Mezi muži si v italském zimním středisku zopakoval středeční triumf slovinský mistr světa Filip Flišar.

Závod SP ve skikrosu

Innichen (Itálie)

Skikros
Muži:
1. Flišar (Slovin.), 2. Wahrstötter (Rak.), 3. Bovolenta (Fr.).
Průběžné pořadí SP (po 6 ze 14 závodů): 1. Chapuis (Fr.) 359, 2. Flišar 282, 3. Fiva (Švýc.) 255.

Ženy: 1. Zacherová (Něm.), 2. Smithová (Švýc.), 3. Bergerová Sabbatelová (Fr.), ...Kučerová (ČR) nedokončila čtvrtfinále.
Průběžné pořadí SP (po 6 ze 14 závodů): 1. Thompsonová (Kan.) 475, 2. Zacherová 324, 3. Smithová 293, ...18. Kučerová 69, 25. Zemanová (ČR) 24.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž