Sjezdaři sní na šampionátu o patnáctce

Praha - S mírně změněným obsazením se vydají do Svatého Mořice čeští sjezdaři. Pravděpodobně se nestihne uzdravit Tereza Trtíková, která má z univerziády zlomená žebra. Nejede ani Holický, kterého bolí koleno a o jehož nominaci se dlouho diskutovalo. a už v super-G ho nahradí dvacetiletý Martin Vráblík, juniorský mistr světa z roku 2001, který na nedávné univerziádě byl nejhůř desátý, nejlepší v kombinaci (4.) a ve slalomu (6.).

S čím jede česká výprava do světa? "Za vynikající bych považoval umístění do patnáctky, ale do dvacítky by to taky bylo dobré," řekl šéftrenér sjezdařů Miloslav Sochor. Ředitel disciplíny Bohumír Zeman doplnil, že nejvíc čeká v kombinaci.

Hvězdou týmu má být Šárka Záhrobská, která letos už pětkrát bodovala ve slalomech Světového poháru. Z mužů se mezi třicítku slalomáři dostal jen jedinkrát Stanley Hayer v Bormiu.

Záhrobská ve Švýcarsku pojede kombinaci, slalom a asi obří slalom. Rychlostní disciplíny ovšem vynechá. "Nechci riskovat zbytečné zranění," vysvětlil otec a trenér Petr Záhrobský.

Podle něj bude záležet na kvalitě trati. "Na měkké a nekvalitní beru umístění do dvaceti, ale na tvrdém ledovatém svahu, na kterém Šárka umí jezdit, by patnácté místo bylo málo," řekl Záhrobský, pro šampionát určený za koordinátora realizačního týmu žen.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž