Ryglovo utrpení pokračuje

Bedřichov - Po tváři mu stékaly kapičky potu a do očí se mu dralo vlhko vzteku a bezmoci. 'Kombiňák' Ladislav Rygl se v sezoně může udřít, ale bolavé koleno mu na můstcích nedovolí navázat na výsledky z minulých let. V Bedřichově skončil ve sprintu Světového poháru třiadvacatý a psychická frustrace se jen zvýšila. "Mizerný, nejde to," drtil slova mezi zuby. Jen rozhodil rukama. Vůbec se mu nechtělo mluvit. Zpravodajství ze závodu čtěte ZDE

Vynechal závody v Ramsau a ve Val di Fiemme, ale ani doma smůlu neprotrhl. Před třemi i dvěmi lety obsadil v celkovém hodnocení SP třetí příčku, loni byl šestý, ale letos na nejlepší útočí marně. Na libereckém můstku s kritickým bodem 120 metrů nepřelétl stometrovou hranici a zapadl na konec třetí desítky. "Neskočil dobře, navíc mu nepřály podmínky," podotkl Ladislav Rygl starší, jeho otec a kouč. "

Do běžecké části nastupoval s obrovskou ztrátou, sice si polepšil, ale na trati se vytrápil a v závěru mu síly došly. "Nevzdal jsem, taková věc se nedělá. Jsem prostě v krizi, to je celé," podotkl Rygl. Pavel Churavý, v pátek nejlepší z Čechů, svého kolegu chlácholil. "Láďa je psychicky dole, ale může to být otázka jednoho dvou závodů a všechno bude zase veselejší. Přípravený je dobře," upozornil.

Z pětice nominované na zimní olympijské hry v Salt Lake City se na severu Čech ještě představil Milan Kučera, Šmejce a Heřmanského poslaly z kola ven zdravotní problémy. Sedmadvacetiletý Kučera se do kolotoče Světového poháru vrátil skoro po roce, v sezoně závodil jenom v SP kategorie B. "Po osmi let ve svěťáku jsem si musel zvykat na něco jiného," poznamenal čtvrtý muž ze světového šampionátu v Thunder Bay v roce 1995.

Mezi elitou si zatím znovu rozkoukává, zejména v běhu cítí rezervy. "O Vánocích už jsem ale začínal cítit, že se forma pomalu vrací. A za měsíc by to mohlo být zase o kousek lepší," připomněl Kučera blížící se olympiádu. Na minulých ZOH v Naganu se vyšvihl na výtečnou pátou příčku, o podobných výsledkových výšinách však zatím nepřemýšlí. "Je to ještě daleko. Tehdy jsem se navíc nacházel v trochu jiné pozici, dařilo se mi běžecky a pravidelně jsem skákal do desítky," vzpomínal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž