Maria Rieschová

Maria Rieschová | foto: Reuters

Rieschová, soupeřka Záhrobské ve slalomu, měla při tréninku ošklivý pád

  • 0
Zlé okamžiky prožívá na světovém šampionátu ve Val d´Isére německá lyžařka Maria Rieschová. Druhá žena celkového pořadí Světového poháru a možná největší adeptka na zlato ve slalomu měla při tréninku na sjezd těžký pád. Má naraženou páteř, pohmožděné koleno a potlučený obličej. Přesto chce startovat v páteční kombinaci.

Německou favoritku stihla nehorázná smůla, vždyť ji čekají nejdůležitější momenty sezony, která se pro ni zejména ve slalomu vyvíjela skoro pohádkově. Jenže přišel nešťastný trénink...

Ještě hůř je na tom ovšem po pádu v tréninku Jessica Lindellová-Vikarbyová, která si přetrhla přední zkřížený vaz v pravém koleně. Sezona tak pro švédskou lyžařku skončila.

Čtyřiadvacetiletá Rieschová na náročné sjezdovce neudržela rovnováhu při dopadu po skoku a skončila v ochranné síti. Po pádu se postavila na lyže a s potlučenou tváří dojela do cílového prostoru. Tam se rozplakala.

Osmá žena z úterního superobřího slalomu měla v obličeji odřeniny a oteklý ret.

Vítězka čtyř slalomů v sezoně, která také patří k velkým kandidátkám na zisk medaile v páteční superkombinaci, odjela do nemocnice na rentgen, ten však nepotvrdil původní obavy z natržení postranního vazu v levém koleně.

Rieschová se proto ve čtvrtek rozhodne, zda se postaví na start tréninku na sjezd a stále plánuje start v páteční superkombinaci.

Její hlavní disciplínou je slalom, v němž bude obhajovat zlatou medaili Šárka Záhrobská, je na programu v sobotu 14. února.

Středeční první trénink na páteční kombinaci a nedělní sjezd vyhrála Britka Chemmy Alcottová před Švýcarkou Larou Gutovou a Nadiou Fanchiniovou z Itálie. Záhrobská zajela 36. čas, Klára Křížová 38. a Lucie Hrstková pětačtyřicátý.

Trénink na sjezd lyžařek na MS

1. Alcottová (Brit.) 1:30,21, 2. Gutová (Švýc.) -0,20, 3. N. Fanchiniová (It.) -0,50, ...36. Záhrobská -5,84, 38. Křížová -6,89, 45. Hrstková (všechny ČR) -9,50.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž