Prémii si z Beskyd odvezl Engler

  • 1
Praha - Tento víkend 23. - 24. února 2002 se na Bílé v Beskydech uskutečnil pátý závodní víkend série Snowboard Open 2002 pořádaný Asociací českého snowbaordingu (AČS). Z vítězství v sobotním snowboardcrossu a z prémie 5.000,- Kč se nakonec radoval slovenský reprezentant Michal Engler před Patrikem Divínem z Frýdku-Místku. Třetí skončil vítěz juniorské kategorie Honza Klvaňa. V ženách zvítězila Jana Horáková.

V sobotu byl k vidění závod, kterého se zúčastnilo 85 závodníků, převážně z Moravy. Představilo se také několik jezdců, kteří se pravidelně zúčastňují Českého poháru. Na náročné trati se již během tréninku přihodilo několik nebezpečných pádů,  při kterých musela zasahovat Horská služba a jednou dokonce i vrtulník. Po kvalifikačních jízdách přišlo na řadu finále, které se jelo ve čtveřicích, do kterého postoupilo nejlepších 32 mužů a 8 žen z kvalifikace. 

V 19:00 začala exhibice ve skocích na Big Airu. Na velmi dobře připraveném skoku předvádělo své umění 12 jezdců. Exhibice se nesla v pohodové atmosféře a přihlíželo jí hodně diváků.

Nedělního snowboardcrossu se zúčastnilo 49 jezdců. Na stejné a  velmi dobře připravené trati postoupilo do finále  opět 32 mužů. A bylo se na co dívat. Závodníci si během sobotního závodu trať pořádně vyzkoušeli a tak byl nedělní závod ze strany jezdců mnohem agresivnější se spoustou soubojů a dalších napínavých momentů.
Nakonec se po velmi dramatické finálové jízdě z vítězství radoval Vít Horák, druhý skončil vítěz juniorské kategorie Juraj Zvarík ze Slovenska a třetí dojel věkem také ještě junior Václav Choura.

V ženách zvítězila stejně jako v sobotu Jana Horáková.
Během víkendu se bylo na co dívat, což potvrdil obrovský zájem diváků, kteří zaplnili modrou sjezdovku na Bílé.  Doufejme, že tak povedená akce bude k vidění i příští víkend na poslední akci série Snowboard Open 2002 na Neklidu v Krušných horách.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž