Snowboardcross: Michal Novotný

Snowboardcross: Michal Novotný - Čech Michal Novotný (zleva), Robert Fagan z Kanady a Američan Nick Baumgartner v závodu Světového poháru ve snowboardcrossu. | foto: Reuters

Novotný zahájil SP snowboardcrossařů dvanáctým místem v Chapelku

  • 0
Michal Novotný obsadil dvanácté místo v úvodním závodu olympijské sezony ve snowboardcrossu v argentinském středisku Chapelco. Český reprezentant vypadl ve druhé vyřazovací jízdě, v níž obsadil vinou vyjetí z trati poslední pozici.
Druhý Čech na startu David Bakeš byl vyřazen hned v první jízdě a skončil na osmnáctém místě.

Novotný z první jízdy postoupil z druhého místa, ale ve čtvrtfinále udělal malou chybu hned na začátku. "To by ještě šlo zachránit, ale pak jsem se dostal do kolize a minul jsem branku," uvedl pro ČTK Novotný ke střetu s Němcem Davidem Speiserem.

"Startovní pole je hodně vyrovnané a stačí málo, aby byl konec nadějím," řekl. Po kvalifikaci, v níž obsadil jedenácté místo, se cítil velmi dobře. "Ale chybělo trochu štěstí," dodal.

Závod vyhrál Francouz Pierre Vaultier, mezi ženami byla nejrychlejší Kanďanka Maelle Rickerová.

výsledky

Úvodní závody SP ve snowboardcrossu v Chapelku (Argentina): Muži: 1. Vaultier (Fr.), 2. Wescott, 3. Watanabe (oba USA), 4. Schairer (Rak.), 5. Pullin (Austr.), 6. Robertson (Kan.), ...12. Novotný, 18. Bakeš (oba ČR).

Ženy: 1. Rickerová (Kan.), 2. Jekovová (Bul.), 3. Maltaisová (Kan.), 4.Friedenová (Švýc.), 5. Fužimoriová (Jap.), 6. Franconová (Švýc.), ...30. Koukalová (ČR) - vyřazena v kvalifikaci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž