Polský skokan na lyžích Klemens Murańka ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Polský skokan na lyžích Klemens Murańka ve Frenštátě pod Radhoštěm. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Skokané popáté uctí Rašku. Frenštát hostí memoriál

  • 0
Lukáš Hlava, Roman Koudelka, Jure Šinkovec a Clemens Aigner. To jsou dosavadní vítězové Memoriálu Jiřího Rašky ve skocích na lyžích. Kdo bude tím pátým? Letošní ročník soutěže se v Areálu Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm koná v pátek od 14.30 a v sobotu od 13.30 hodin.

„Předchozí vítězové vzešli jen ze sobotního závodu. Tentokrát jsme se rozhodli, že vyhraje skokan s nejlepším součtem výkonů z obou závodů, tedy pátečního i sobotního,“ uvedl Jan Mazoch, vnuk legendárního olympijského vítěze Jiřího Rašky. „Doufáme, že změna bude zajímavá jak pro skokany, tak pro diváky.“

Po loňské pauze se na „rodný“ můstek vrací Jakub Janda. Zatím byl nejlépe druhý v letech 2013 a 2014. „Vyhrát závod nesoucí jméno Jiřího Rašky by pro mne bylo velkou ctí,“ prohlásil vítěz Světového poháru z roku 2006.

Cení si však i toho, že jeho „domovský“ můstek K 95 hostí mezinárodní závody. Memoriál je totiž součástí Kontinentálního poháru. Po slovinském Kranji a finském Kuopio je třetím z celkových sedmi podniků. V čele je zatím Slovinec Peter Prevc. Z Čechů si nejlépe vede jedenáctý Viktor Polášek.

Sobotní program doplní běh nazvaný Schody na horečky. Startuje v 10.00 a je určený veřejnosti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž