Ester Ledecká ve sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu.

Ester Ledecká ve sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu. | foto: Reuters

Ledecká na juniorské MS lyžařů nepojede, přednost dostane snowboard

  • 17
Zkoušela vymyslet, jak stihnout světový šampionát juniorů ve sjezdovém lyžování i předposlední závod Světového poháru ve snowboardingu v tureckém Kayseri, jenže na termínovou kolizi nevyzrála. Ester Ledecká upřednostnila snowboard, na němž může vyhrát celkové hodnocení seriálu.

Ledecká o účasti na lyžařském MSJ v Soči původně uvažovala, ale závod v Kayseri je v sobotu 27. února, na kdy je naplánován sjezd. I kdyby se z Turecka česká reprezentantka hned do ruského olympijského střediska přesunula, kvůli složité dopravě by jen těsně stihla superobří slalom o dva dny později.

V úvahu by tak přicházela kombinace 1. března, ale to už by se ráda připravovala na finále SP ve snowboardingu v německém Winterbergu (6. března).

„Je pro mě vždy těžká volba, když musím vybírat mezi závody na prkně a na lyžích. Do poslední chvíle se řešila varianta zvládnout snowboard i lyžařské mistrovství světa juniorů, ale nedokázali jsme sehnat nějaké trochu příznivé letenky, abych na závody do Soči dorazila včas,“ vysvětlila v tiskové zprávě Ledecká, která před dvěma týdny překvapila prvními body v premiérovém startu alpského Světového poháru.

Dvacetiletá univerzálka aktuálně vede celkové hodnocení paralelních snowboardingových disciplín o 430 bodů. V obřím slalomu má před soupeřkami náskok 800 bodů.

Nyní je snowboardová mistryně světa v paralelním slalomu v italském středisku La Thuile, kde ji od pátku do neděle v rámci lyžařského SP čekají dva sjezdy a superobří slalom. Ve čtvrtečním tréninku na sjezd obsadila Ledecká lichotivé patnácté místo.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž