Kurfürstová: Takovou sílu nemám

Špindlerův Mlýn - Před více než dvěma lety si Eva Kurfürstová ve Špindlerově Mlýně v osmadvaceti letech dojela pro své první body ve Světovém poháru. Od té doby bodovala ještě několikrát, podařilo se jí to i v této sezoně. Ve Špindlerově Mlýně ale tentokrát další nepřidala.

V sobotním obřím slalomu k nim měla hodně daleko, v nedělním slalomu jí stačilo porazit pět soupeřek, a byla by ve druhém kole. „Chyběl kousek,“ smiřovala se krátce po neúspěšném prvním kole lyžařka z Karviné, která i přesto, že nepostoupila, těsně uhájila pozici české slalomářské dvojky.

Kde jste ten kousek na soupeřky, jež skončily před vámi, mohla získat?
Těžko říct, ale získat či ztratit se dá všude. Trať dneska byla úplně hladká a ledová, ale ve středu se začaly dělat díry. Já jsem v jednom oblouku zaváhala, bohužel to bylo před rovinou, a tím se ztrácí dost. Hodně to mrzí, protože domácí publikum je domácí publikum.

Nepomohlo vám ale ani v sobotu, kdy jste se do druhého kola obřího slalomu také nedostala.
To se dalo čekat, protože já se obřáku v poslední době nevěnuju a zázraky se na této úrovni nedějí, přesto jsem čekala lepší výsledek. Na druhé straně jsem také přemýšlela, zda jsem vůbec měla obřák jet a neměla se víc soustředit na slalom, protože v mých silách je do třicítky ve slalomu se dostat.

Před dvěma lety vámčerná sjezdovka areálu v Petru přinesla první světové body, nyní moc spokojeně nevypadáte.
Protože letos mi štěstí nepřinesla. Mám tady ten kopec sice ráda, ale bohužel musím také přiznat, že tak extrémní svah mi příliš nevyhovuje.

Čím vám nejvíce vadí?
Je na něj potřeba ohromná síla, a tou já nedisponuju. Ale jak sleduju ostatní, tak jim také hlavně nejprudší část dělá obrovské problémy a snad žádná z holek na tom svahu nevypadá dobře. Pořadatelé dělali maximum, aby byla trať pro všechny stejná, ale zase z toho je ledová hora, která je asi vhodnější spíše pro kluky než pro nás.

Sezona rychle pokračuje, kde si chcete spravit náladu?
Ještě zvažuju, zda jet na Evropský pohár do Rakouska, nebo rovnou do Mariboru na pohár světový. Forma docela je, tak bych to ráda využila k zisku nějakých bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž