Kamila Rajdlová

Kamila Rajdlová - Česká běžkařka Kamila Rajdlová skončila ve vytrvalostním závodu na mistrovství světa v Sapporu jedenáctá. | foto: MAFA-MICHAL SVÁČEK, MF DNES

Ještě uvidím, zda pojedu i do Itálie, říká Kamila Rajdlová

  • 0
Jako test své aktuální výkonnosti po návratu z mateřské dovolené bere Tour de Ski česká lyžařka Kamila Rajdlová. Na závody v Novém Městě se těší: "Pojede se moje oblíbená trať, ale prioritou je až mistrovství v Liberci," přiznává.

"Jsem trošku utahaná," přiznala s úsměvem po prvním tréninku v Novém Městě na Moravě. "Ale já jsem si chtěla Tour de Ski vyzkoušet, už jsem trénovala dlouho. Při sledování svěťáku v televizi jsem si řekla, že do toho půjdu."

Po třech závodech seriálu je Rajdlová v celkovém pořadí dvacátá devátá. Její parádní disciplína je ale teprve na programu. "Na dnešní závod se těším nejvíc, je to moje nejsilnější disciplína a chci při ní ukázat to nejlepší, co ve mně momentálně je," plánuje Rajdlová.

"Na Tour jsem se speciálně nepřipravovala, je to pro mě zkouška, jestli se dokážu dostat do formy. Důležité bude až mistrovství světa," říká Kamila.

Její předchozí slova potvrzuje i skutečnost, že dosud netuší, zda pojede i poslední závody ve Val di Fiemme.

"Po Novém Městě uvidím, jak na tom budu a jestli pojedu Tour dál nebo se budu připravovat na MS," prozradila. "Ale zatím plánuji, že do Itálie pojedu," rychle dodala.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž