Eva Samková pózuje u trati v ruském Sunny Valley | foto: www.evasamkova.cz

Trable šampionky Samkové. V Koreji má jen prkno, výbava vězí na cestách

  • 0
Dva dny cestovala z ruského Sunny Valley na další závod do korejského Pchjongčchangu. A když tam snowboardcrossařka Eva Samková dorazila, zjistila nepříjemné překvapení... Kufry nedorazily! A tak musela improvizovat: zatím trénuje v půjčeném oblečení a čeká, zdali dostane výbavu před páteční kvalifikací.

Olympijská vítězka ze Soči s oblibou razí heslo: „Nebul a makej!“

Nyní ho může sama převést do reality.

Když dorazila do Koreje, zjistila, že z vlastní výbavy má... pouze snowboard. Do startu páteční kvalifikace přitom nebylo daleko - a Samková si toužila vyzkoušet obtížnou zledovatělou trať v Pchjongčchangu.

A tak začala shánět vybavení jinde. „Helmu měla Evka z půjčovny oblečení. Bundu ode mne, kalhoty od naší fyzioterapeutky, podvlíkačky si půjčila od našeho servismana,“ líčil trenér Marek Jelínek.

Chyběly však i ortézy na ramena, která jí často vypadávají.

TRADIČNÍ VÝBAVA. V tomto oblečení závodí Eva Samková obvykle.
V NÁHRADNÍM OBLEČENÍ. Eva Samková zatím trénuje v korejském Pchjongčchangu v...

NAJDĚTE ROZDÍLY... V oblečení na levém snímku závodí Samková obvykle. V Koreji si musela vypůjčit různé části vybavení z odlišných zdrojů. V něm je zachycena na pravém snímku spolu s dalším závodníkem Janem Kubičíkem.

„Udělali jsme masivnější taping ramen a věřili jsme, že to bude držet,“ popsal Jelínek.

V provizorní výbavě si zkusila zledovatělou trať v Pchjongčchangu, kde se každá chyba projeví. A nyní doufá, že vybavení dorazí, než začne kvalifikace na další závod Světového poháru. V lednu ve Feldbergu i před týdnem v Sunny Valley ji Samková dokázala vyhrát.

A daří se jí i v závodech samotných, v sezoně už dvakrát slavila triumf a v průběžném pořadí je druhá za Francouzkou Moenneovou-Loccozovou.

Jak se jí však povede nyní, když okolnosti dosud nepřejí?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž