Eberharter je prý ve výborné formě

Vídeň - Skvělou formu a maximální připravenost hlásí před začátkem nové sezony rakouský sjezdař Stephan Eberharter. Čtyřiatřicetiletý lyžař původně zvažoval ukončení kariéry, ovšem v červenci oznámil, že bude pokračovat. Je prý připraven v obhajovat prvenství v celkovém pořadí Světového poháru.

"Moje baterky jsou dobité a jsem více než dobře připravený," řekl Eberharter v rozhovoru pro televizní stanici ÖRF. Rakouský závodník však odmítl přiblížit konkrétní cíle. "Nikdy jsem před sezonou nemluvil o svých ambicích a neudělám to ani teď. Ale samozřejmě lyžuji proto, abych vyhrával," vysvětlil.

Eberharter do nové sezony vstoupí na domácí půdě, Světový pohár totiž startuje 26. října v tyrolském Söldenu. "Je to pro mě jeden z nejdůležitějších závodů, protože v tomto regionu žiju. Věřím si před ním," komentoval olympijský vítěz ze Salt Lake City své šance v úvodním obřím slalomu nové sezony.

I když v roce 2002 vyhrál na olympiádě právě obří slalom, chce ve Světovém poháru zvítězit především v hodnocení sjezdařů. "Sjezd vždycky byl mou nejoblíbenější disciplínou, právě ten chci vyhrávat. A další triumf v Kitzbühelu by byl třešničkou na dortu," dodal vítěz prestižního Hahnenkammu z roku 2002.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž