Diskuze

Bolšunovovi nehrozí dodatečný trest za incident ze štafety

Ruskému běžci na lyžích Alexandru Bolšunovovi nehrozí disciplinární trest za incident v závěru nedělní štafety v Lahti. Lídr Světového poháru v cílové rovince udeřil hůlkou finského finišmana Joniho Mäkiho, který mu bránil v předjetí, a pak ho ještě v cíli srazil na zem. Nejmenovaní dva Finové kvůli tomu podle zpravodajského serveru Yle podali na Bolšunova trestní oznámení a policie rozhoduje, zda se jím bude zabývat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I89v97a81n 50L47a21c57k35o

26. 1. 2021 16:36

Bolšunov a Spitsov, představitelé ruského sportovního ducha a charakteru.

0 0
možnosti

Paradoxem je, kolik lidí a příspěvků tu je, když něco špatného udělá Rus, ale když Norové de facto bojkotovali svěťák a ještě se hloupě vymlouvali, to nevadí téměř nikomu, alespoň ve srovnání s tím, co se dělo teď. Při tom to byla taky prasárna. Biatlonisti, skokani, sdruženáři, alpské lyžování - ti všichni se mohli svěťáku účastnit, lyžaři ne. A nejdále to dotáhl Klaebo, který chtěl jet až na MS, ale teď tedy milostivě řekl, že dalšího svě ́táku se zúčastní.

Takže Norové v klidu trénovali a připravovali se na MS, zatímco ostatní se namáhali na závodech a cestovali po Evropě. Dost nefér výhoda pro Nory na MS.

Tím si od mnoha lidí Norové vysloužili kritiku a dost lidí jim nebude fandit. Samozřejmě norští fanbojs a fangrls jim odpustí cokoliv. Vždyť to přece bylo kvůli koronaviru...no to jo.

0 2
možnosti

Ota Jelínek - ty taky někdy něco napiš, ty hnusnej rozdávači mínusů.

0 0
možnosti

Tady někdo mluví o ruské úderce, ale jestli tady nějaká úderka je, tak protiruská úderka. Jak v této diskuzi, tak v té pod předchozím článkem se o poznání hůře chovají ti, kteří tvrdí, že Fin nic špatného neudělal.

Dokonce se tu objevujuje, že nehrozí trest - ale vždyť on potrestán byl, celá štafeta byla diskvalifikována. Tak jak, nehrozí trest. Já bych si představoval, že trest bude tvrdší, distance na další svěťák, ale pravděpodobně byl trest zmírněn právě tím, že Fin Rusa blokoval, což bylo taky proti pravidlům. NIKDO nevrdí, že Rus neměl být potrestán za to, co udělal.

Situace byla takto: na začátku cílové rovinky je Fin zcela vlevo, během velmi krátké chvíle se přesouvá šikmo dopravda, když vidí, že se jej Bolšunov zprava snaží předjet. Což je od Fina porušení pravidla o blokováni i vzhledem k tomu, že Rus už na konci zatáčky byl zčásti vpravo vedle Fina, takže Fin o nem MUSEL vědět.

Jinak chyba je ve stadionu, strašně krátká sílová rovinka, kde se, pokud se někdo zachová nesportovně jako se zachoval Mäki, nedá předjíždět. Rus by prakticky musel téměř zastavit, přesunout se doleva...to už by před Fina na tak krátké vzdálenosti nikdy nestihl a nestihl by to nikdo. Podobné je to v biatlonu v Anterselvě, dvě zatáčky na stejnou stranu před cílovou rovinkou a velmi krátká cílová rovinka strašně znevýhodňují toho vzadu, musí mít výrazně více sil, aby byl schopen předjet. Špatně udělané stadiony.

1 2
možnosti

R27e10n97é 21H69a70l46l67a

26. 1. 2021 12:17

Další, kdo má problémy se zrakem, pravděpodobně nějaký Ruský zákal. Každého (i pomalu jedoucího) závodníka ta zatáčka vynesla do prostředního koridoru - takže vlevo určitě nebyl. Každého rychlého závodníka to vyneslo na hranu mezi prostřední a pravý koridor,stačí se podívat na celý závod,ne pouze na ten souboj. Fin se prvním odrazem po přešlapování dostal do koridoru (pravého) a z něj už nemohl uhnout (porušil by pravidla). Cílová rovinka je tam poměrně dlouhá. Jediné, s čím se dá souhlasit, je nešťastně postavený stadion, ale za to Fin nemůže, aby ho tam někdo mlátil.

2 2
možnosti

R89a15d61i59m 61S77k85á62l47a

25. 1. 2021 21:54

No nevim, Rus se zjevne nezachoval uplne spravne, ale udelat tohle nekdo mne (a troufnu si tvrdit, ze i rade z vas, pokud bychom se do takove situace samozrejme kdy dostali), tak k tomu seknuti hulkou asi nebudeme mit taky moc daleko, to jsou proste emoce, od Fina to nic krasnyho nebylo, mista tam mel pro sebe dost a zjevne ucelove Rusa natlacil az do krajni stopy (ackoli nejkratsi cesta do cile vedla zjevne vnitrnimi drahami) a jeste ho tam zavrel - a i kdyz to vse mozna bylo na hrane pravidel, tak ale se sportovnim chovanim to mnoho spolecneho nemelo. Treba u znameho jarniho masakru v cyklistickem dojezdu etapy v Polsu mezi Groenevegenem a Jakobsenem byla v prvnich reakcich taky rada nazoru, ze k poruseni pravidel vlastne taky nedoslo, a kdyby to neskoncilo tak hrozivym karambolem, tak by to mozna ani nikdo tak neresil a reklo by se proste jako tady, ze Jakobsen mel smulu, ze mel zkratka zvolit jinou stopu a nemel se tam tlacit - takhle dostal Groenewegen devet mesicu distanc a mozna uz si v zadnem tymu nezajezdi). Prijde mi to dost analogicke, jen tady bez tech hrozivych nasledku, takze nastvani Bolshunova celkem chapu - sportovni to od Fina nebylo ani nahodou (od Rusa nasledne uz taky ne - jenze akce plodi reakci) a mozna by se stalo za to zamyslet nad temi pravidly, jestli by je nebylo dobre nejak upravit. Navic Finove v tech dojezdech moc ciste nejezdej, staci si vzpomenout, jak ziskali zlato na OH v Soci 2014 v team sprintu proti Nemcum a prave Rusum (a radovali se pak ze zlata, jakoby nic): https://www.youtube.com/watch?v=nY977UMXQzw (cas cca 2:10).

2 2
možnosti

Mě fascinuje, jak je tady rusácká úderka schopná tvrdit, že černá je bílá. Kdyby se incident odehrál v opačném gardu, vyhlásí novou finlandizaci. Ani k tomu pláči nejste, k smíchu pořád ;-D

3 5
možnosti

jako napadení soupeře je OK? Řepka za podobné blikance dostával stopku na 2-3 utkání.

2 4
možnosti

Nic mu neprovedl (následky) a trest byl dost výrazný. Přeci jen diskvalifikace štafety je víc než jednotlivce. Plus je to vysvětleno v článku.

1 2
možnosti

To co dělo v cíli nejlépe vyřešili finové rovnou na místě, bez ohledu na nějakýho poseru z FIS a mají za to můj obdiv. Já bych tomu rusákovi v první reakci asi vrazil hůlku do stehna a to je samozřejmě špatně. Maki se zvednul a odkráčel jako by tam Bolšunov prostě nebyl a jeho kolega k nim jen něco prohodil asi něco ve smyslu že mohli být druzí a teď jsou v...

1 2
možnosti

Jasná penalizace pro fina , alespoň v F1

0 3
možnosti
Foto

Možná i v parašutismu...;-D

3 1
možnosti
Foto

Je to vidět z různých záběrů finiše.

Fin si vybral prostřední ze tří drah, byl v ní první a následně svoji dráhu neopustil.

To že se Rus snažil předjet Fina v jeho dráze a nepoužil žádnou ze dvou zbývajících je jen jeho blbost...:-)

0 3
možnosti

vybral si koridor vpravo, byl v něj první a už ho neopustil.

1 2
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Fiorentina - Plzeň 2:0, pohárovou jízdu uťalo prodloužení, hosté hráli v deseti

18. dubna 2024  17:42,  aktualizováno  21:23

Plzeňští fotbalisté se rvali, bojovali do vyčerpání, ale mezi čtyři nejlepší kluby v Konferenční...

Hokej

Carolina a Florida slaví v play off další výhry a jsou krok od postupu

26. dubna 2024  6:08,  aktualizováno  6:36

Ve čtvrtek nabídlo play off hokejové NHL jen dva duely. Carolina i díky asistenci Martina Nečase...

Fotbal

Nožičky zvládnu, i když mi bude 80. Fotbalistky vzpomínaly, jak vládly Evropě

26. dubna 2024  6:15

Už jim to neběhá jako před padesáti lety, kdy se jim klaněl Inter Milán či Fiorentina. Klouby bolí,...

Fotbal

Problém Drnovic si uvědomujeme. Americký šéf o budoucnosti Vyškova

26. dubna 2024

Premium Ještě před půl rokem o americké společnosti Blue Crow Sports Group nevěděli ani fanoušci...

Fotbal

Manchester City přeskočil Liverpool, výhru nad Brightonem řídil Foden

25. dubna 2024  20:50,  aktualizováno  23:07

Fotbalisté Manchesteru City udělali dnešním vítězstvím 4:0 v Brightonu důležitý krok k obhajobě...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!