Big Air na Letné v říjnu nebude

  • 1
Praha - Snowboardisté nebudou v Praze předvádět své skoky při Big Airu o body do Světového poháru. Historicky první SP ve snowboardingu na českém území se měl v Praze na Letné uskutečnit 11. října, ale pořadatelé se nedohodli s mezinárodní federací FIS na podmínkách ohledně reklamních smluv a Světový pohár byl zrušen.

Organizátoři chtějí závod připravit na prosinec v rámci domácího seriálu. Definitivní rozhodnutí, že se "Big Air ve velkém srdci Evropy", jak znělo motto závodu, letos neuskuteční, padlo v pondělí.

"Nedohodli jsme se na podmínkách kvůli reklamním plochám. Nabídli nám původně jiné smlouvy, než které jsme dostali k podpisu," zdůvodnil zrušení akce manažer úseku snowboardingu Miroslav Schimmer.

Závody Světového poháru byly zrušeny například i v Chile. "Problém není na naší straně, ale u FIS," dodal Schimmer.

Na internetových stránkách FIS stojí v oficiálním prohlášení, že pražský Světový pohár byl zrušen kvůli organizačním problémům.

Pořadatelé chtějí přesto přilákat přední snowboardisty na Letnou, kde by se
měl závod konat na rampě dlouhé 120 a vysoké 33 metrů, a uspořádat Big Air začátkem prosince v rámci domácích soutěží.

"Jednáme s našimi partnery, abychom akci přeci jen udělali. Třeba jako soutěž zařazenou do české listiny závodů, ale otevřenou, a pozveme zahraniční závodníky," řekl Schimmer s tím, že ve hře je termín 4. prosince.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž