Běžeckou jedničkou je letos Magál

Ramsau - Jedinou radost přivála sněhová vichřice pod Dachsteinem. Běžec Jiří Magál dojel devatenáctý, v elitní skupině závodníků Světového poháru. Ta tvoří lyžařskou aristokracii, FIS a pořadatelé jí za starty platí. "A to jsem si vybral špatné lyže," přiznal. "Celý týden jsme testovali na studený podvečerní sníh. Vzal jsem je i po změně času startu, nebyl čas zkoušet nové."

Magál trénuje druhý rok pod vedením Václava Korunky, člena bronzové štafety z olympiády v Calgary 1988. Přestěhoval se do Harrachova, bydlí tu s přítelkyní v domě liberecké Dukly. "Ale na Vánoce pojedu domů do Krnova. Vyšlapu si tam kolečko a budu jezdit. Každá změna je dobrá," těší se.

Skromný chlapík je letošní jedničkou českého týmu. Koukal se propadl, Bauer po zranění lopotně dohání formu. Magál ze čtyř startů čtyřikrát bodoval, vždy okolo 20. místa. V Ramsau jel na dohled desítky.

"Jenže v předposledním kole udělal Rakušan Hoffman díru a nedalo se to dojet. V hlubokém sněhu šlo špatně předjíždět," posteskl si.

Deset z dvanácti okruhů diktovali tempo Němci. V závěru nastoupil Francouz Vittoz a poté, co ve finiši odrazil útok Švéda Södergrena, letos podruhé vyhrál.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž