Běžci se vrátili z přípravy v Bulharsku

Boží Dar - Osmnáct dní strávila česká reprezentace běžců na lyžích na soustředění v Bulharsku. Ve výšce okolo dvou tisíc metrů nad mořem si svěřenci trenéra Miroslava Petráska zvykali na vysokohorské prostředí. Nedaleko Sofie našla reprezentace ideální podmínky, a proto se kemp před olympijskou sezonou protáhl o tři dny. "Nalezli jsme tam kompletní zázemí k přípravě, skvělé podmínky pro kolečkové lyže a dobrou regeneraci," pochvaloval si trenér Petrásek.

S Petráskem do Bulharska vyrazilo jen torzo reprezentačního týmu. Chyběl angínou sužovaný Petr Michl a Koukal zůstal doma kvůli školním povinnostem. Kilometry na soustředění hltali Lukáš Bauer, Milan Šperl a Jiří Magál. Lídr reprezentace Bauer udělal slušný objem přípravy. "Naběhal 750 kilometrů, i ostatní zvládli přibližně stejný objem," popsal Petrásek.

Po odpočinku absolvují běžci příští víkend testy v Jablonci nad Nisou. Tam by se měla zúročit bulharská příprava. "Za deset dní přesně skončí aklimatizační doba," uvedl trenér Petrásek.

Ve druhé polovině září vyrazí Petrásek s běžci na rehabilitační pobyt na Kanárské ostrovy. Příprava na ledovci začne 30. září. Nejprve ve dvou čtrnáctidenních cyklech v Rakousku na Dachsteinu a od 3. listopadu ve švédské Kiruně, kde reprezentace vydrží až do prvních závodů Světového poháru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž