Belmondová nepřijede, skolila jí chřipka

N o v é M ě s t o n a M o r a v ě - Kvalitní konkurence reprezentantů z třinácti zemí se představí v neděli na startu sprinterského závodu Světového poháru v běhu na lyžích na okruhu o délce 900 metrů u hotelu Ski v Novém Městě na Moravě. Pátek v lyžařském srdci Českomoravské vrchoviny připomínal klid před bouří, neboť většina výprav strávila celý den v autobusu při přesunu z italského Asiaga do Nového Města. Tratě si odpoledne vyzkoušeli v tréninku čeští reprezentanti, kteří se s výjimkou Martina Koukala představí už v sobotním závodu o Zlatou lyži.

"Koukal se šetří na nedělní Světový pohár, neboť má šanci dosáhnout ve sprintu v domácím prostředí dobrý výsledek," uvedl předseda organizačního výboru Petr Honzl. Mezi ženami bude chybět na startu vedle Kateřiny Neumannové, která se připravuje v rakouském Ramsau na mistrovství světa, také Italka Stefania Belmondová. "Do Nového Města jsem se těšila. Necítím se však zdravotně nejlépe a před mistrovstvím světa nechci riskovat onemocnění," zdůvodnila svou absenci Belmondová.

Bez šancí na dobré umístění není ani letošní mistryně republiky Zuzana Kocumová. "Od šampionátu jsme hodně trénovali, nevím, jak se tato zátěž projeví na mé rychlosti. Ráda bych se z kvalifikace dostala do šestnáctky nejlepších," uvedla Kocumová.

V sobotu je na programu od 13.30 závod žen na 5 km volnou technikou s hromadným startem a od 14.15 závod mužů o Zlatou lyži na 10 km stejným způsobem. Oba závody se pojedou na okruhu o délce 2,5 km. "Hodně bude záležet na startu, neboť se potom těžko předjíždí. Tak krátký závod s hromadným startem jsem ještě nikdy nejela," dodala Kocumová.

Nedělní závod Světového poháru ve sprintu začne v 13.00 kvalifikačními jízdami. Od 15.30 je na programu osmifinále a v 16.50 finále.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž