Bauer může po dvou měsících závodit

  • 3
Boží Dar - Konečně. Českému lyžaři Lukáši Bauerovi končí tréninková dřina. Po dvou měsících bude závodit. "Jsem zvědavý, jak mi to v Davosu půjde," říká na svých webových stránkách. Do Švýcarska se už těší. "V Davosu je krásně. Poslední dny tréninku na Tauplitzu byly strašný podmínky, foukalo a valilo jako blázen."

Právě v Rakousku se Bauer připravoval, když se zbavil vleklých potíží s mandlemi. "Mám radost, že zas budu lyžovat, i když začínám skoro od začátku," oddychl si před třemi týdny.

V úterý už lyžoval naplno. "Devadesát minut jsem zkoušel klasiku. Hodně svižně. A celkem mi to chutnalo." Spokojený byl i jeho trenér Miroslav Petrásek. "Stejně to ale není úplně, jak by mohlo být," vzdychne si Bauer. Závod ve Švýcarsku pojede bez jakéhokoliv ladění. "Takže můžu být trošku unaven," dodává.

I proto neví, co má od závodu čekat. " Na jednu stranu se na závody strašně těším, už je to dlouhá doba, pořád jen trénovat mě nebaví. Byl jsem ale dlouho pryč a antibiotika tělu vzhledem k výkonnosti asi neprospěla."

Klidně se podle něj může stát, že zajede horší výsledek. "Vždycky jdu na start s tím, že když ne vyhrát, tak být do desátého místa. Rád bych zajel, ale brzdím očekávání, abych nebyl zklamaný."

Potíže s kolenem, které se ozvaly před třemi týdny, už Bauer necítí. "Je to dobrý. Koleno vypadá normálně. Minulý týden jsem byl ještě pro jistotu na jedné kontrole u Pavla Koláře. Řekl mi, že otok odezní a měl pravdu."

Závodem v Davosu pro Bauera skončí vysokohorská příprava. "Doma mě pak čeká už jen lehoučké lyžování a odpočinek." Na mistrovství světa do japonského Sappora by měl Bauer odletět 10. února. "Tam nás čeká s týmem desetidenní příprava," vysvětluje. "Hlavně jde o to zvyknout si na časový posun."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž