Američané překvapují skvělými výkony

  • 7
Svatý Mořic - Ve dvou závodech, které zatím vidělo mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve Svatém Mořici, vybojovali Američané tři medaile. Tedy stejný počet jako favorizovaní Rakušané. Přestože ani jeden z drahých kovů nemá hodnotu nejvyšší, panuje pochopitelně v americké výpravě velká spokojenost. O překvapení se postaraly hlavně Kirsten Clarková s Jonnou Mendesovou, jejichž vynikající výkony v pondělním super-G prý ovlivnil Bode Miller.

Ten se v nedělním superobřím slalomu dokázal vtěsnat na stříbrný stupínek spolu s Hermannem Maierem.

Lepší čas zajel jen další Rakušan Stephan Eberharter. "Bode se v hotelu chlubil medailí. Jasně, že nás to motivovalo," přiznala Clarková, která získala stejný kov jako Miller.

Američanka měla ze stříbra velkou radost. "Je to taková třešinka na dortu. Už před startem jsem věděla, že mám na to, abych zajela skvělý závod," uvedla pětadvacetiletá Clarková, která patří k favoritkám i ve sjezdu.

O největší překvapení se postarala Mendesová. "Ani já jsem nečekala, že budu mít medaili," přiznala třiadvacetiletá rodačka z Kalifornie, která ještě dlouho po závodu nevěřícně kroutila hlavou a rozdávala úsměvy na všechny strany. "Jsem ještě mladá, ale mám už hodně zkušeností. Úspěch se jednou musel dostavit," tvrdila Američanka.

Dalším želízkem v ohni pro americkou výpravu je Daron Rahlves, který naposledy vyhrál závod Světového poháru ve sjezdu v Kitzbühelu. Millerovy chvíle by měly přijít hlavně v točivých disciplínách.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž