SVĚTLO NA KONCI TUNELU. Lyžaři projíždějí tunelem během závodu štafet.

SVĚTLO NA KONCI TUNELU. Lyžaři projíždějí tunelem během závodu štafet. | foto: Jaroslav Šnajdr, MF DNES

Nový ředitel českých běžců na lyžích: Skrbka střídá Máslo

  • 2
Novým sportovním ředitelem českých běžkařů bude od února Aleš Máslo. Rozhodla o tom Rada Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky (SLČR). Liberečan Máslo nahradí ve funkci Čestmíra Skrbka.

„Je to změna, kterou jsem deklaroval už před svým zvolením do funkce,“ řekl předseda Úseku běžeckých disciplín SLČR Pavel Benc.

„Čestmír Skrbek byl na postu sportovního ředitele už dlouho a cítil jsem, že by běžecký úsek potřeboval nové impulsy. V každém případě bych mu chtěl poděkovat za všechnu odvedenou práci. Aleše Másla jsem jako nového sportovního ředitele navrhl, protože mne přesvědčil o svých manažerských zkušenostech a má k běžeckému lyžování dlouhodobý kladný vztah,“ vysvětlil Benc.

Máslo byl vrcholovým běžcem na lyžích do juniorské kategorie. Závodní lyžování opustil v průběhu studií na Technické univerzitě v Liberci. Po vysoké škole však na své závodnické zkušenosti navázal prací v organizačním týmu, který v Liberci každoročně připravoval lyžařské světové poháry.

Do svého jmenování pracoval na manažerských postech ve firmách zabývajících se výživou sportovců a sportovní výživou, díky čemuž zůstal v kontaktu i s během na lyžích.

„Radě úseku jsem v Novém Městě na Moravě předložil koncepci, kterou by se mělo české lyžování v dalších letech ubírat. A byť se nehlasovalo o této koncepční vizi, ale o změně na postu sportovního ředitele, své zvolení vnímám i jako pozitivní vyjádření většiny členů Rady k této vizi,“ uvedl Máslo ke svému zvolení.

Na nového sportovního ředitele čeká už v nejbližších dnech řada úkolů. „Mezi ty prioritní bude patřit úspěšné dokončení rozjeté sezony, jejímž vrcholem bude únorové mistrovství světa ve švédském Falunu. Stejně důležitá je však i pomoc lyžařským klubům například v práci s mládeží, celkový důraz na zatraktivnění běžeckého lyžování a práce na propojení všech aktivit, které se celoročně v běžeckém lyžování dějí,“ naznačil Pavel Benc.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž