Trenér Andrej Titkov na střídačce Zubří.

Trenér Andrej Titkov na střídačce Zubří. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Lídr extraligy zase zvládl drama. Zubří je expertem na těsné výsledky

  • 0
Až na výjimky ve svých zápasech nedominují, přesto házenkáři Robe Zubří kralují extralize po 7. kole už s náskokem tří bodů na nejbližšího pronásledovatele.

„Pokud to půjde takhle dál, tak se můžeme klidně připravovat na play-off,“ pronesl kouč lídra Andrej Titkov po sobotní domácí výhře 27:25 nad Novým Veselím. „Bylo to ale o fous jako dalších pět utkání.“

Jeho tým je expertem na těsné výsledky. Úvodní dva soutěžní mače vyhrál nejtěsnějším rozdílem gólu, v Kopřivnici brankou po čase ze sedmičky. Hodně starostí mělo Zubří také se strakonickým nováčkem.

I v sobotu mělo na kahánku. První poločas sice vyhrálo 15:13, za úvodních 18 minut druhé půlky však dalo pouze čtyři branky a rázem prohrávalo o tři.

„Soupeř byl kvalitní, věděl, co má hrát,“ ocenil Titkov hosty, jehož dvoumetroví habáni Melichar s Pavlíčkem stříleli přesně a tvrdě klidně ze 12 metrů.

„Trvalo nám, než jsme se dostali do rytmu. Ztráceli jsme míče po dětských chybách. Doufám, že to bylo nerozehraností. Po přestávkách začínáme hůře,“ připomněl Titkov, že extraliga se rozjela po třech týdnech.

V kritických okamžicích nakopl Zubří rozehrávač Matěj Šustáček, který čtyřmi zásahy v řadě srovnal na 23:23.

„Když má sílu a energii, tak dokáže ve druhé půlce vysoké hráče soupeře rozhýbat a zrychlí strašně hru spolu Doudou,“ podotkl Titkov, jenž zmínil také podporu fanoušků. „Dotlačili nás k výhře, energie z tribuny se přelila na hřiště.“

Zubří tak v rožnovském azylu vyhrálo i třetí zápas, domů do zmodernizované haly by se mělo vrátit po mistrovství Evropy v únoru.