Zubří bez potíží ovládlo derby

Zubří - Vítězná série extraligových házenkářů Gumáren Zubří narostla už na osm zápasů v řadě. Lídr tabulky bez větších problémů přehrál v krajském derby Bystřici pod Hostýnem. Po řadě promarněných šancí dosáhl v posledních vteřinách na třicetigólovou metu a vyhrál 30:19 (17:12).

"Po náročném programu už jsme unavení. Jsem rád, že jsme zápas v pohodě zvládli," vydechl si trenér Zubří Ivan Hargaš.

"Nemůžeme kvalitu obou týmů srovnávat, od začátku jsme neměli naději na slušný výsledek," uznal kouč Bystřice Pavel Kovařík.

Hostující házenkáři spoléhali na skvělého brankáře Štolcara, který v posledních týdnech chytá ve vynikající formě. Jedině díky němu vydrželo vyrovnané skóre až do 9. minuty.

Ovšem vzápětí následoval očekávaný vývoj. Po sérii čtyř gólů v řadě domácí vedli 7:3. Jejich náskok utěšeně narůstal, nováček se zmohl jen na občasnou odpověď.

"Výsledek pro nás mohl být lepší, ale když jsme ho mohli upravit, udělali jsme hloupé chyby," litoval Kovařík. "S agresivní obranou Zubří jsme si neuměli poradit." Po přestávce se projevil rozdíl v úrovni obou klubů ještě výrazněji.

Hosté skórovali pouze sedmkrát, střelecké mlčení trvalo dlouhých 14 minut. Skóre nenarostlo na ještě výraznější rozdíl jen díky střelecké mizérii favorita a díky hostujícím brankářům.

Náhradník Navrátil za jedničkou Štolcarem rozhodně nezaostával. "Příjemné je, že kromě Randýska se střelecky prosadili všichni hráči," hledal pozitiva Hargaš.

Při jasném vedení dal trenér domácích velkou šanci talentům. Vedle sedmnáctiletého Miky, který už nastupuje pravidelně, hráli stejně staří Štěpán Krupa s Vyjídákem, osmnáctiletý Čadra i teprve šestnáctiletý Jakub Hrstka. V jednu chvíli je kouč nasadil všechny.

Střelecky se nejvíc prosadil Vyjídák, se sedmi trefami kanonýr zápasu. "Jsem se všemi velice spokojený," ocenil mladíky Hargaš. "Góly z dálky mě potěšil Vyjídák. Bylo by dobré, kdybychom díky němu měli spojku, která umí dát gól z dálky."