Andrej Titkov (nahoře) a Martin Hrstka ze Zubří proti Jozefu Hantákovi z Karviné

Andrej Titkov (nahoře) a Martin Hrstka ze Zubří proti Jozefu Hantákovi z Karviné | foto: MF DNES

Zuberská házená dál v nejistotě. Klub stále nepotvrdil jméno nového trenéra

  • 0
Házenkářský vicemistr ze Zubří ještě nemá úplně jasno o trenérovi, s nímž vstoupí do příští sezony. Poté, co v klubu po dvou letech skončil Jiří Kekrt, vedou přípravu Jiří Mika a Aleš Kořínek, kteří loni působili jako asistenti.

"Zřejmě to tak zůstane, i když k nim možná přibude ještě jeden kolega," naznačil výkonný ředitel Gumáren Zubří Jan Krupa.

K potvrzení zatím nedošlo i proto, že Mika momentálně v Zubří není. Působí totiž jako asistent reprezentace, která se připravuje na baráž o mistrovství Evropy se Srbskem.

Trenér Kekrt není jediným, kdo v klubu skončil. Úspěšnou kariéru uzavřel čtyřicetiletý matador Andrej Titkov, který bude trénovat zuberské dorostence.

Zubří opustil také brankář Michal Baránek, jenž úspěšně dodělat doktorát a pracovní vytížení na olomoucké univerzitě mu nedovolí pokračovat v nejvyšší soutěži. Házenou však nechce opustit, bude chytat první ligu v rodné Litovli.

Odchodů ovšem může být víc. O klíčové hráče je zájem v zahraničí. "Nějaká jednání vedeme, ale k žádné dohodě zatím nedošlo," podotkl Krupa. Zuberští házenkáři, kteří začali po dovolené trénovat minulé pondělí, přivítali jedinou novou tvář.

Tedy staronovou, protože pivotman a nejlepší extraligový střelec Tomáš Bechný se na Valašsko vrátil z hostování v Přerově.

Otazník panuje nejen nad složením realizačního i hráčského kádru, ale také nad působení v pohárové Evropě. Klub stále jedná s potenciálním sponzorem, který by se chtěl prezentovat na mezinárodním fóru.

"Jasno by mělo být každým dnem. Bude záležet na tom, jestli bychom hráli Pohár EHF nebo Vyzývací pohár," naznačil Krupa.