Michaela Sobieská ze Zlína zahrává sedmimetrový hod.

Michaela Sobieská ze Zlína zahrává sedmimetrový hod. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

První body zlínským házenkářkám vystřílela Sobieská

  • 0
Bylo to očekávané vítězství. A přestože se nerodilo snadno, házenkářky Zlína mohly nakonec porazit Trenčín v úvodním kole interligy výrazněji než poměrem 22:16.

„Domácí mohou být rády, že zápas neskončil větším rozdílem,“ potvrdil pro webové stránky házenkářského svazu trenér Zlína Peter Sabadka.

Vítězství nad nováčkem si ale cenil. Pod hradem Matúše Čáka zanechal výraznou stopu, s místním týmem skončil svého času v mezinárodní soutěži třetí.

Tentokrát byl jasným favoritem Zlín, hostujícím hráčkám ale trvalo více než poločas, než zlomily odpor houževnatých soupeřek.

„V úvodu jsme se dostali do tempa, ale neproměňovali jsme šance,“ nebyl Sabadka spokojený se střeleckou efektivitou svého družstva, které si v půlce vypracovalo náskok 10:7.

Po změně stran se chytila Michaela Sobieská. Zlínská kanonýrka minulé sezony se dostala na hranici osmi branek a především její zásluhou se odstup ve skóre zvyšoval. Třikrát se trefila Lenka Hradilová, která tak zažila vítězný návrat po roce stráveném v německém Koblenzi.

„Ve druhém poločase jsme naši hru zlepšili a vycházely nám protiútoky,“ pochvaloval si slovenský odborník. Litoval jen toho, že do utkání nemohl nasadit střední spojku Kamenářovou, kterou opět sužují bolesti kolene.

V příštím kole se zlínské házenkářky poprvé představí svým fanouškům, v pátek od 17 hodin hostí Partizánské.