Karolína Ševčíková ze Zlína střílí na bránu Písku.

Karolína Ševčíková ze Zlína střílí na bránu Písku. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zlínské házenkářky překvapily, ač je decimuje série zranění

  • 0
Zlínské házenkářky se statečně perou s rozsáhlou marodkou. V MOL lize jsou třetím nejlepším českým družstvem. Reprezentační pauzu trenér Spuchlák vítá.

Zrovna prošly do čtvrtfinále Českého poháru, jenže se neradovaly. Trenér Martin Spuchlák by postup vyměnil za zdraví kanonýrky Karolíny Ševčíkové.

A tak je to s házenkářkami Zlína celý podzim. Jejich překvapivě dobré výsledky v MOL lize kazí nevídaná marodka.

„To jsem ještě nezažil, aby za dva roky vypadlo tolik hráček,“ prohodil Spuchlák po víkendovém poháru, ve kterém mu chybělo osm indisponovaných hráček. „Je to strašně deprimující. Snažíme se zraněním předcházet, zkoušíme všechny různé metody, ale marně.“

Absence se kupí od začátku sezony. Čtvrtfinále poháru a především průběžně páté místo v MOL lize jsou tak vzhledem k okolnostem nečekaným a příjemným překvapením. Zlín je v mezinárodní soutěži třetím nejlepším českým družstvem.

„Na nějaké prognózy je brzy. Tabulka je strašně zkreslená. Čekají nás ještě dva zápasy se soupeřkami, které jsou před námi. V lednu se ukáže, jak jsme na tom reálně. Pokud by se nám povedlo zabodovat, mohli bychom umístění udržet,“ míní slovenský odborník.

Už teď je však zřejmé, že zlínské házenkářky překonají zisk dvanácti bodů ze základní části loňské sezony. Aktuálně jich posbíraly jedenáct. „Kdybychom byli kompletní, herní progres by byl ještě větší,“ je přesvědčený Spuchlák, který dělá i tak s omlazeným družstvem výsledkové divy.

Nadcházející dlouhou přestávku vyplněnou mistrovstvím Evropy hodlají ve Zlíně využít především k rekonvalescenci. „Nevadilo by nám, kdyby byla pauza delší,“ prohodil kouč Zlína.

Nejdříve se zapojí do přípravy spojka Kolářová, která si léčí drobnější neduhy. Vyhlídky na brzký návrat ostatních hráček nejsou příznivé.

Brankářka Rybníčková je po artroskopii kolene a je dost možné, že letos si už nezachytá.

Spojka Stuchlíková začala rehabilitaci po operaci, křídelnice Herbočková čeká na kontrolu u lékaře.

Další dvě spojky Hubová s Mizerovou, které letos ještě nenastoupily, začínají pozvolna trénovat a dohání kondiční manko.

Minimálně do konce roku musí na házenou zapomenout exreprezentační křídelnice Hradilová, střelkyně Ševčíková půjde teprve na vyšetření, které odhalí rozsah zranění kolene.

„Už nemáme kde brát. Šli bychom sami proti sobě, kdybychom vytáhli nahoru další dorostenky. Zkusíme sehnat posily, ale nebude to jednoduché,“ uvědomuje si Spuchlák. I proto je pro něho prosincové čtvrtfinále poháru druhořadé. Na prvním místě je nyní zdraví hráček.