Martin Stržínek ze Zubří se probíjí mezi Jozefem Hantákem a Vojtěchem

Martin Stržínek ze Zubří se probíjí mezi Jozefem Hantákem a Vojtěchem Petrovským z Karviné | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Zlé zprávy pro Zubří: Bechnému sezona skončila, Stržínka čeká dlouhá pauza

  • 0
Nejméně povzbudivý scénář zatím má zranění kolen dvou házenkářů Zubří z prohraného utkání s Duklou. Pivot Tomáš Bechný už hledá termín pro operaci utržených křížových vazů, spojka Martin Stržínek ve čtvrtek absolvoval vyšetření magnetickou rezonancí a výsledek se teprve dozví.

"Také Martin má něco s vazy, ale podrobnosti zatím neznáme. Každopádně je to vážné, a proto bohužel vůbec nehrozí, že by se vrátil v dohledné době, třeba do Vánoc," povzdechl si trenér Gumáren Jiří Mika.

Bechný si v utkání obnovil zranění kolene z úvodu sezony, operaci se rozhodl odložit, ale tentokrát už se jí nevyhne. "Termín návratu je vždy individuální. Ale dá se čekat aspoň půlroční pauza, nemá cenu to uspěchat," uvědomuje si kouč.

Co nemilé zprávy udělaly s kabinou úřadujících českých vicemistrů? "I když nám osud letos zatím není moc nakloněn, máme v týmu samé místní odchovance, na kterých je cítit odhodlání porvat se za Zubří o co nejlepší výsledek, minimálně o šestku," těší Jiřího Miku.

Týmu patří aktuálně čtvrtá příčka, v sobotu od 18 hodin jej čeká domácí duel s desátým Přerovem. "Do toho zápasu jdeme s jasným cílem vyhrát," ujišťuje Mika.

S úplnou radostí kouč nepřijal ani los čtvrtfinále poháru, ačkoliv se Zubří jako ve středu jediné neutká s extraligovým soupeřem, ale s týmem SK Praha 4 hrajícím až třetí nejvyšší soutěž.

"Všechny ostatní týmy hrají ve svém regionu, my musíme cestovat až do Prahy, což je pro hráče komplikace v práci a ve škole. Navíc nás pak hned v neděli čeká náročný zápas v Karviné."