Ondřej Zdráhala v reprezentačním dresu.

Ondřej Zdráhala v reprezentačním dresu. | foto: Michal Šula, MF DNES

Zdráhala opouští Karvinou, český házenkář bude hrát norskou ligu

  • 0
Házenkářský reprezentant Ondřej Zdráhala mění dres, z Karviné se přesouvá do norského celku Bodö HK. Šestadvacetiletý rozehrávač a účastník nedávného mistrovství Evropy v Rakousku by měl v desátém týmu norské ligy být připraven nastoupit zhruba v polovině února.

Karviná tak na cestě za obhajobou mistrovského titulu přišla o jednu z opor. Zdráhala, který se do Baníku vrátil loni v létě po dvouletém působení v bundesligovém Grosswalldstadtu, měl s vedením klubu ústní dohodu, že v případě zajímavé zahraniční nabídky může kdykoliv odejít.

"Nabídka mě velmi potěšila, protože jsem u Norů figuroval jako jednička na seznamu vyhlédnutých posil. Řekli mi, že mám jenom jeden den, pak by kontaktovali další hráče. I kdyby tahle nabídla nevyšla, pátral bych po dalších. Z Karviné jsem chtěl pryč," řekl Zdráhala Moravskoslezskému deníku.

Podle zákulisních informací kreativní střední spojka v Karviné nenašla společnou řeč se slovenským koučem Jozefem Hantákem. Zdráhala listu přiznal, že spolupráce nebyla ideální. "Řeknu jen tohle: tak významný klub jako Karviná by si na post hlavního trenéra zasloužil skutečného odborníka," uvedl Zdráhala.