Zámorská čelila v Rusku bombové hrozbě

Praha - Na svoji premiéru v prestižní Lize mistryň Iva Zámorská jen tak nezapomene. Házenkářka Nordstrandu Oslo musela spolknout porážku v ruském Volgogradu, soupeř jí otravoval život osobní obranou, inkasovala červenou kartu a k tomu musela po utkání čelit hrozbě bombového útoku.

"Těsně po skončení zápasu volal anonym, že v hale je umístěna bomba. Museli nás okamžitě evakuovat a halu vyklidit. Naštěstí se nikomu nic nestalo, proběhlo to v relativním klidu. Všichni jsme ale byli v šoku a přemýšleli, co se mohlo stát. Opravdu nic příjemného," ulevila si Iva Zámorská.

"Doufám, že pro nás cestování do Ruska letos končí," dodala s úsměvem.  Do ´velké země´ by se však ještě letos podívat mohla a asi by si tolik nestěžovala.
Rusko hostí na sklonku roku světový šampionát, kam pro české házenkářky vede cesta přes úspěšně zvládnuté červnové kvalifikační play-off proti Rumunsku.

Nordstrand podlehl ve Volgogradu 22:28, i když zejména v prvním poločase hodně vzdoroval. Oba protivníci se dobře znají, norský mistr si po posledních vzájemných soubojích ve čtvrtfinále Poháru EHF zajistil postup mezi čtyři nejlepší.

"Volgograd se na mě pořádně připravil a bránil mě na čtrnácti metrech, vždyť jsem jim loni nastřílela sedmnáct gólů," podotkla Zámorská, která se trefila čtyřikrát a na palubovce strávila čtyřicet minut.

Závěr duelu však sledovala už jen z tribuny, protože jí rozhodčí ukázali červený kartónek. Šikovná levačka přitom zrovna nepatří mezi vyhlášené raubířky.

"Moc obvyklé to u mě není, jednalo se o obvyklý faul na brankovišti," krčila rameny Iva Zámorská.