Za Zlín hrál Zetík, v zápise ale chyběl

  • 3
Zlín, Rožnov pod Radhoštěm - Běží 17. minuta zápasu první ligy házenkářů mezi Zlínem a Rožnovem pod Radhoštěm. Gól domácích právě střílí spojka Petr Zetík a snižuje na 3:5. Delegát zápasu k sobě vzápětí volá rozhodčí a upozorňuje je, že úspěšný střelec chybí v zápisu. Zetík vidí červenou kartu a musí do šaten. Tato osudná chyba možná rozhodne o potupném pádu Zlína do druhé ligy. Do konce soutěže schází sedm kol. Závěrečné v základní a šest ve skupině o záchranu. Zlín je poslední se sedmi body.

Na dvojici Rožnov, Vítkovice ztrácí čtyři body. A může být ještě hůř. Utkání skončilo remízou 22:22. Rožnov však podal protest proti tomu, že v domácím dresu  nastoupil Zetík. Disciplinární komise bude případ projednávat ve čtvrtek. "Nechceme z toho dělat cirkus, ale protestovalo by snad  každé družstvo. Bylo to proti hracímu řádu. Když se to vezme kolem a kolem, tak by mohl nastoupit kterýkoliv  divák, jenž přijde do haly," řekl trenér Rožnova Jaromír Petřek.

"Na 99,9 procenta počítáme s tím, že utkání bude zkontumováno v náš neprospěch," tuší kouč Zlína Lubomír  Lukačovič, podle něhož je celý incident jen logickým vyústěním situace, v níž se mužská házená ve městě nachází.

"Za prvé si musíme udělat pořádek v našich řadách a ve fungování celé mužské složky. Počínaje tréninkovým  procesem a konče zápisem o utkání." S tím, že zápas je ztracen, začal domácí trenér počítat krátce po Zetíkově  vyloučení. Vadilo mu však, že instruktor Antonín Staněk přišel v přestávce do kabiny a upozornil domácí hráče, že  se utkání musí dohrát, přestože bude zkontumováno.

"Tušil jsem, že to tak dopadne, ale nechtěl jsem, aby to hráči věděli. Když to zjistili, morálka okamžitě poklesla,  nikdo nebojoval," posteskl si Lukačovič. Pokud disciplinární komise nerozhodne nečekaně, zlínská ztráta na pozici, která zaručí záchranu ve druhé nejvyšší soutěži, se zvýší na pět bodů.

Čtyři body by se podle Lukačoviče daly ve zbytku sezony dohnat, ale pět už je moc.
"Pokud se dáme dohromady, jsme schopni porazit Vítkovice doma i venku a získat čtyři body. Ale pět bodů už je příliš, to se podle mě dohnat nedá. Vítkovice by byly hloupé, pokud by si nechaly utéct takový  náskok," řekl trenér Zlína.