Vojtěch Srba, trenér Lovosic

Vojtěch Srba, trenér Lovosic | foto: MF DNES

Naděje na titul je fuč. Neměli jsme nárok, cítí lovosický trenér Srba

  • 0
O zlatu budou házenkáři Lovosic dál jen snít, po porážce s Jičínem klesli na čtvrté místo. Kuriozita: hostům přijel hráč na 2. půli rovnou z porodnice. Lovosickou halou otřásalo euforické Mistři, mistři!, ale domácí házenkáři by si možná radši uřízli ucho jako Vincent van Gogh, než aby to slyšeli. Takhle si totiž extraligový šlágr rozhodně nemalovali.

Lovosice - Jičín 21:29, to skandování znělo z hostujícího kotle. Výhrou mohla parta trenéra Vojtěch Srby zašmodrchat hon na titul, místo toho už naději nadobro ztratila. A klepe se o medaili.

Zato Jičínu ke zlaté chybí už jen bod.

"Tohle nebyl zápas, abychom hráli o 1. místo.Na titul po svých výkonech nemáme nárok," uznal Srba. "Chtěli jsme být dál ve hře o medaile. Teď jedeme dvakrát ven, do Zubří a do Hranic, a nesmíme dvakrát prohrát, jinak nebude v posledním kole s Duklou o co hrát."

Jičín = kat lovosických mistrovských nadějí. Tři porážky s lídrem jsou zásadní (jen venkovní remíza plus). Uhájit s ním alespoň svou halu, na čele by se teď vyhřívala s náskokem Srbova ekipa.

"V obou domácích utkáních s Jičínem jsme ale byli jednoznačně horší, recept jsme na ně nenašli," mrzí trenéra. "Nemáme teď osobnost, která by to strhla, když se týmu nedaří, uklidnila ho 2-3 góly. Proto jsme to nezvládli."

Lovosicím scházel kanonýr Jiří Motl, reprezentanta vyřadila angína. "Můžeme se vymlouvat, že nám vypadl, ale my se připravovali na hru bez něj," pravil Srba.

I vedoucí Jičín měl (polo)absenci, a dost kuriózní. Michal Naimann přispěchal až na 2. poločas. Rovnou z porodnice! V Mělníku se mu v 11.40, tedy chvíli po startu zápasu, narodila dcera Adélka.

"Nevím, kdy mi přijdou pokuty za rychlost...," culil se čerstvý otec Naimann. "Manželku jsem od rána držel za ruku, ale i na sále jsem sledoval online přenos a viděl, jak to kluci perfektně zvládají. Říkal jsem si: Musím přijet, tam nesmím chybět!"

Stihl celou 2. periodu a pak se těšil, jak malou zapije. "Doufám, že v neděli po zápase s Hranicemi vypuknou oslavy dalšího zlatíčka!"

Zato Lovosice musí přemýšlet co zlepšit. Ve středu ani jednou nevedly. A když Berka snížil na 8:10, byl to poslední gól domácích v 1. půli. Nedali ho skoro 15 minut!

"Z každého útoku jsme skórovali, na každý gól Lovosic reagovali, to je psychicky zlomilo," viděl Aleš Babák, kouč Jičína, který míří k historické chvíli. "Chceme si to doma užít se vším všudy. Po porážce v Zubří se nám moc nevěřilo, ale hráče jsme naladili na optimistickou vlnu."

Ladit musí i Srba. "K mizérii v útoku jsme tragicky bránili, strašně jednoduše jsme nechávali soupeře zakončovat." Neví, zda uplatní sankce za výbuch na Dukle, výhrou v Plzni oddálené. "Teď mám horkou hlavu. Ale neměl jsem pocit, že bychom nechtěli. Jičín prostě podal perfektní výkon."