V německém týmu bude šest Čechů

Melsungen - Německý házenkářský klub Melsungen/Böddiger buduje svůj nový tým na českých posilách. Na pozici kouče před časem angažoval reprezentačního trenéra Rastislava Trtíka, který si nyní do kádru přivedl dalších pět krajanů. Česká kolonie má jediný úkol - dostat ambiciózní klub mezi německou elitu.

Někdejší kormidelník Frýdku-Místku si ze svého posledního působiště vzal do Hesenska vedle gólmana Radka Musila také spojku Tomáše Sklenáka a křídlo Michala Krause. Všichni tři uzavřeli s účastníkem druhé ligy dvouleté kontrakty. I další čerstvá
akvizice pivot Petr Hrubý z Dukly Praha má řadu zkušeností z Trtíkova reprezentačního výběru a Melsungenu se upsal na jeden rok.

Na rozehrávku klub navíc získal z konkurenčního Aue také bývalou dlouholetou oporu národního týmu a pražské Dukly Petra Házla. Posledním legionářem je Vladimír Šuma, který v klubu už působí.

Do stejné soutěže přešel také další bývalý český reprezentant Petr Hrachovec. Hrající trenér Zubří podepsal roční smlouvu v Leutershausenu. Jeho novým spoluhráčem se stal i slovenský kanonýr František Šulc, který přichází z Trnavy.

,