Momentka z utkání Jičín - Brno.

Momentka z utkání Jičín - Brno.

Útok na přední příčky nevyšel. Házenkářům Jičína ho zmařili Lovosičtí

  • 0
Při příznivé shodě okolností mohla výhra vynést házenkáře Jičína v extraligové tabulce hodně blízko za vedoucí Plzeň. Po vítězství nad Zubří a remíze v Karviné se však Lovosice, další špičkový tým z těch, jež se v posledních kolech bezprostředně za sebou Jičínu postavily, tentokrát přehrát nenechaly.

Jičínští svému soupeři podlehli o pět branek 28:33 a z možného posunu dopředu byl pokles do středu vyrovnané tabulky.

"Bohužel soupeř byl tentokrát lepší, my jsme měli den blbec," litoval trenér Jičína Petr Babák po zápase, ve kterém jeho tým poprvé v této sezoně na své palubovce nevyhrál.

Přitom první poločas dával naději, že si Jičínští z trojice těžkých zápasů skvělých pět bodů do tabulky připíšou. Po celou dobu se oba týmy přetahovaly o vedení, ale v závěru domácí nejprve odskočili na tři góly a na přestávku šli s dvoubrankovou výhodou.

Kouč Lovosic Vojtěch Srba to vysvětloval takto: "V prvním poločase jsme totiž nehráli dobře v obraně, chyběl nám v ní pohyb, pozdě jsme přistupovali k domácím střelcům."

Ve druhém poločase se právě v této herní činnosti jeho tým zlepšil, navíc se mu vyplatila i změna v brance, kde dobře chytajícího Kylíška nahradil ještě lepší Šálek.

Jičín šel sice opět do tříbrankového vedení, ale pak už se začali stále zřetelněji prosazovat hosté. Dirigováni výborným Berkou začali střílet jeden gól za druhým, Jičínským se nedařilo jejich útokům bránit.

"Bohužel nám vůbec nefungovala obrana, v ní jsme naprosto selhali a ani trochu jsme nepomohli našim brankářům," konstatoval jičínský kouč Babák.

Navíc jeho tým ve druhém poločase dvakrát pohrdl přesilovou hrou a místo aby náskok soupeře snížil, nechal ho ve skóre odskočit. "To bylo hodně důležité, pak už byla na naší straně zkušenost," uvedl lovosický Srba.

Jičín se snažil až do závěru skóre otočit, ale soupeř si svůj pracně vybojovaný náskok s přehledem uhájil.