Tým Zubří shání nového trenéra

Zubří - Zuberské obavy se potvrdily. Hrající trenér místních interligových házenkářů Petr Hrachovec se rozhodl přijmout atraktivní nabídku z druhé německé bundesligy. Konkrétní klub si zatím nevybral, na stole mu leží dva návrhy. Jisté je jenom to, že bude nadále hrát i trénovat.

„V Zubří jsem byl spokojený, ale angažmá v Německu mi pomůže v další trenérské kariéře,“ vysvětlil Hrachovec, který v premiérové sezoně přivedl mladý celek Zubří k šestému místu v české klasifikaci interligy.

Gumárny Zubří počítaly s variantou Hrachovcova odchodu, proto s předstihem oslovily dva kandidáty - jednoho Čecha a jednoho Slováka. Oba mají interligové zkušenosti. „Jméno nového trenéra oznámíme do konce týdne,“ naznačil předseda klubu Jiří Janošek.

Když se Hrachovec před rokem vracel z třetiligového Horkheimu, s další kariérou v Německu už nepočítal. V Zubří původně hodlal jenom trénovat, ale nakonec také pravidelně hrál, čímž zaujal bundesligové manažery.

„Kdybych zůstal v Zubří, za rok by už nabídka nepřišla,“ podotkl Hrachovec, který bude hrát druhou bundesligu a trénovat klubovou rezervu. „Jedna nabídka je od špičkového klubu, druhá od týmu z dolní poloviny tabulky.“